1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Muutosrytinöihin tottunut Minna Karhunen AVIn uudeksi pomoksi

Valtioneuvosto on torstaina nimittänyt hallintotieteiden maisterin Minna Karhusen Etelä-Suomen aluehallintoviraston uudeksi ylijohtajaksi. AVIn nykyinen ylijohtaja Anneli Taina jää eläkkeelle tämän vuoden lopussa.

politiikka
Minna Karhunen
Minna Karhunen

Järvenpään kaupungin nykyinen kehitysjohtaja Minna Karhunen on valittu Hämeenlinnassa pääpaikkaansa pitävän Etelä-Suomen AVIn uudeksi ylijohtajaksi. Karhunen on työskennellyt Järvenpäässä yli viisi vuotta ja vetänyt tehtävässään isoja muutoshankkeita.

– Tietyt asiat on saatu valmiiksi ja nyt työtä tehdään kuntarakenneuudistuksen parissa, kertoo Riihimäellä syntynyt Minna Karhunen Yle Hämeelle. Mielestäni tässä vaiheessa on hyvä arvioida omaa tekemistäni ja tähänastista työuraani.

– Valtion aluehallinto on murrosvaiheessa ja tulossa on suuria muutoksia. On kiinnostavaa päästä mukaan suunnitelemaan ja toteuttamaan tuota muutosta, Karhunen pohtii.

Minna Karhunen on tehnyt töitä Hyvinkään, Riihimäen, Hausjärven ja Lopen kuntien aluekeskusohjelmassa projektipäällikkönä, jolloin esimerkiksi Hämeen liiton toiminta tuli hänelle tutuksi.

Karhunen on ollut myös Karkkilan kaupunginjohtajana, Hyvinkään kaupunginvaltuuston puheenjohtajana ja kokoomuksen kansanedustajana Uudeltamaalta. Partiolaisena Etelä-Suomen AVin uusi ylijohtaja on tutustunut muun muassa Lammin Evon metsiin.

Lue seuraavaksi