Hedelmiä, leikkeleitä, voisarvia ja kuohuvaa – brunssitrendi vie ravintoloihin

Suuremmissa kaupungeissa brunssista on päässyt nauttimaan viikonloppuisin jo pidemmän aikaa. Nyt aamiaisen ja lounaan välimuotona tarjoiltava brunssi on rantautunut myös Lappeenrantaan.

Kotimaa
Brunssilla
Jenni Mehtonen/Yle

Ensimmäistä brunssia Lappeenrannassa ryhtyi tarjoamaan Cafe Kultakuppi Kauppakeskus Oprissa. Kahvila on tarjonnut omaa brunssiaan nyt noin puolentoista vuoden ajan. Asiakkaat ovat ottaneet lauantaisin tarjottavan herkkupöydän hyvin vastaan. Säännöllisesti käyviä asiakkaita on riittänyt, mutta uudetkin asiakkaat olisivat tervetulleita.

Cafe Kultakupin brunssilla on noutopöydästä tarjolla mm. salaatteja, leikkeleitä ja vuoroviikoin kalaa tai kanaa. Brunssi on kuitenkin nautittava ilman kuplivaa.

Brunssia aamusta iltaan

My Bakery Cafe torin laidalla tarjoilee omanlaistaan brunssia joka päivä ja läpi päivän. My Bakery Cafe tarjoilee brunssinsa annoksina. Useista vaihtoehdoista asiakas voi valita mieleisensä ja se tarjoillaan hänelle pöytään.

– Me ei olla haluttu sitoa tätä johonkin tiettyyn päivään tai aikaan. Tämä on sellainen brussi, joka sopii koska tahansa, perustelee yrittäjä Riitta Ryynänen My Bakery Cafesta.

Aamiaisbrunssiin kuuluu mm. croissant, leikkeleitä, hedelmiä ja smoothie. Lounasbrunssi on puolestaan ruokaisampi. Sen ydin on esimerkiksi pasta-annoksessa tai vaikka karjalanpaistissa. Annosta on täydennetty brunssiksi hedelmillä, salaatilla ja smoothiella.

– Varsinkin viikonloppuisin moni nauttii brunssinsa samppanjan tai kuohuviinin kera, paljastaa Riitta Ryynänen My Bakery Cafesta.

Asiakkaiksi odotettiin paljon nuoria aikuisia, mutta torin laidalla tarjoiltava brunssi on houkutellut ruokailijoita laidasta laitaan.

Pidempään nukkuvat valitsevat myöhemmän kattauksen

Cocktail-baari The Big J’s Bar on aloittanut omat sunnuntaibrunssit tänä syksynä. Pienen ravintolan seinät ovat tulleet vastaan. Päivän kaksi kattausta ovat olleet joka kerta täynnä.

Toinen kattaus on sitten niille, jotka vasta ovat heränneet tähän päivään edellisen illan juhlien jälkeen

– Ensimmäisessä kattauksessa on usein varhaisemmin heränneitä ja pirteitä ihmisiä. Toinen kattaus on sitten niille, jotka vasta ovat heränneet tähän päivään edellisen illan juhlien jälkeen, myhäilee The Big J’s Barin ravintoloitsija Jani Hiltunen.

The Big J’s Barin noutopöydässä on perinteinen brunssikattaus ruokaisia salaatteja, munia, nakkeja, leipää, croissanteja, levitteitä, jogurttia ja jälkiruokia.

Brunssien hinnat ovat Lappeenrannassa pääkaupunkiseudun hintoja huokeammat. Hinnat vaihtelevat alle 10 eurosta vajaaseen 15 euroon.