USA haluaa lisää Ebola-tarkastuksia maailman lentokentille

Maa aloittaa omat tarkastuksensa epidemia-alueelta saapuville viikonloppuna. Tarkastuksia tehdään Yhdysvalloissa viidellä itärannikon lentokentällä.

ebola

Yhdysvaltojen sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Jeh Johnson kehottaa lisäämään Ebola-tarkastuksia maailman lentokentillä.

Johnsonin mukaan tavoitteena pitää olla se, että tarkastuspisteitä on kansainvälisillä kentillä niin paljon kuin mahdollista.

Yhdysvallat ilmoitti keskiviikkona aloittavansa viikonloppuna Liberiasta, Sierra Leonesta ja Guineasta saapuvien matkustajien pakolliset tarkastukset rajalla.

Tarkastuksia tehdään Yhdysvalloissa viidellä itärannikon lentokentällä. Matkailijoiden ruumiinlämpö mitataan ja heille esitetään matkaan liittyviä kysymyksiä.

Sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Jeh Johnson huomautti, että suuri osa epidemia-alueella olevista amerikkalaisista matkustaa kotimaahansa Euroopan kautta.

Britannia ilmoitti torstaina aloittavansa tarkastukset Ebolan varalta Lontoon Heathrow'n ja Gatwickin lentokentillä ja Eurostrar-junan asemilla.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset