1. yle.fi
  2. Uutiset

Gimme, gimme, gimme! – Kaupunginorkesterin Abba-konsertti villitsi yleisön Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Abba-konsertti hurmasi täpötäyden Lappeenranta-salin torstai-iltana. Lisää samantyylistä on luvassa, lupaa kapellimestari Tibor Bogányi.

musiikki

Lappeenrannan kaupunginorkesterin yleisö hurmioitui täysin torstaisessa Abba-konsertissa. Täysi sali ihmisiä lauloi, tanssi ja taputti viimeisten numeroiden aikana. Osa yleisöstä tanssi esiintymislavalla orkesterin edessä. Konsertti alkoi klassisella osuudella, ja väliajan jälkeen siirryttiin Abban maailmaan. Ensimmäisenä oli klassikko Mamma Mia. Lisäksi illan aikana kuultiin muun muassa SOS, Fernando ja One of us. – En ole ennen tällaisia bileitä pitänyt 700 ihmisen edessä! Ihan uskomatonta, miten se riistäytyi täysin käsistä positiivisella tavalla.

Solistina esiintynyt sopraano Marjukka Tepponen sai ihmiset mukaansa. Kaikkiaan Tepponen lauloi kymmenkunta laulua.

Orkesterin taiteellinen johtaja suitsutti konsertin jälkeen sekä solistia että orkesteriaan. – Huikea tunnelma, en ole ennen kokenut tällaista, vaikka olen jäähallissakin Abban musiikkia johtanut. Aivan ihme homma.

Lisää on luvassa

Lappeenrannnan kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Tibor Boganyi uskoo klassista ja viihdemusiikkia yhdistäneen konsertin tavoittaneen myös uutta yleisöä. Ja lisää on luvassa, ehkä jo tammikuussa.

  • Jos tällä tavalla saamme lisää yleisöä, niin ehdottomasti teemme. Esimerkiksi Abba on vain niin hyvää musiikkia, ja tällä tavalla sovitettuna se on pomminvarma yhtälö.

Salissa eivät taputukset meinanneet loppu millään. Niinpä orkesteri ja solisti pääsivät esittämään ylimääräisenä peräti kaksi laulua.

Lue seuraavaksi