Houkutuksesta tutut yrittäjät vetämään Vesikioskia Joensuussa

Joensuun keskuspuistoa koristavaan uuteen kahvilarakennukseen on löytynyt vetäjä. Vesikioskin yrittäjiksi on valittu Pirkko Burman ja Jari Puruskainen.

puistot
Uusi Vesikioski Joensuun kävelykadulla.
Jouki Väinämö / Yle

Joensuun keskuspuistoa koristavaan uuteen kahvilarakennukseen on löytynyt vetäjä.

Vesikioskin yrittäjiksi on valittu Pirkko Burman ja Jari Puruskainen. Heidän yrityksiään ovat myös Kahvila-konditoria Houkutukset Joensuussa ja Kuopiossa, Hyve&Pahe Joensuun kävelykadulla ja Paviljonkiravintola Salacavala Kuopion torilla.

Kaupunkikeskustayhdistyksen mukaan Vesikioski avataan aikaisin keväällä ja toiminta pyritään pitämään aktiivisena kesäkuukausien ajan.

Kioski pyritään lisäksi pitämään auki myös muina Kaupunkikeskustan merkittävien tapahtumien aikoina - tilapäisesti silloin tällöin jopa ympäri vuoden!

Kaupunkikeskustayhdistys on rakennuttanut puistoon puisen kahvilan, joka muistuttaa ulkonäöltään 1900-luvun alun koristeellisia vesikioskeja.

Yhdistys haluaa näin tuoda lisää vilskettä ja elämää torin ja taidemuseon väliselle alueelle. Suunnitelmissa on muun muassa kesällä maailmanpyörä ja talvella luistinrata. Joensuun keskuspuistossa järjestetään kesäisin esimerkiksi yhteislauluiltoja.