1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Seksuaalirikoksen osapuolet tyytymättömiä käräjätuomioon – kohteena oli lapsi, tekijälle ehdollista

Käräjäoikeus tuomitsi 27-vuotiaan miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen ja yhdyskuntapalveluun. Hyväksikäyttö oli jatkunut useita vuosia.

Kuva: Arja Lento / Yle

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu hollolalaismies on ilmoittanut tyytymättömyyttä tuomioonsa. Myös seksuaalirikoksen uhriksi joutunut asianomistaja on tyytymätön tuomioon. Hän oli ollut tekojen tapahtuma-aikana 6–9-vuotias.

27-vuotias mies tuomittiin 3. lokakuuta Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen. Koska rikoksen tekijän syyllisyys on ollut huomattava ja rikos vakava, rangaistuksen oheen määrättiin enimmäismäärä 90 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Mies velvoitettiin maksamaan uhrilleen kärsimyksestä 28 000 euroa korvausta.

Tuomitulle määrättiin ehdollinen rangaistus, koska osa rikoksista oli tapahtunut miehen ollessa alle 18-vuotias. Häntä ei ollut myöskään aiemmin tuomittu vankeusrangaistukseen.

Tekijä oli ollut tekohetkellä 17–20-vuotias. Kysymys oli ollut oraalisesta yhdynnästä, joita oli ollut useita. Rikokset olivat tapahtuneet yksityisasunnossa. Rikoksen teko ajoittuu 1.8.2004–31.5.2007 väliselle ajalle.

Rikoksen kohteeksi joutunut henkilö teki rikosilmoituksen poliisille vuonna 2013 ollessaan 15-vuotias.