Sipoon ja Östersundomin vesijohdot kloorataan – myös vesijohtovedestä löytyi ulostebakteeria

Sipoon ja Helsingin Östersundomin vesijohtoverkoston klooraaminen aloitetaan lauantaina. Sipoon vesijohtoverkostosta löytyneiden ulosteperäisten bakteerien vuoksi käyttövesi on jouduttu keittämään alueella alkuviikosta lähtien ja keittokehotus jatkuu edelleen.

Kotimaa
Söderkullan K-Supermarketin pihalla täytettiin perjantaina asukkaiden vesiastioita. Vedenkeittokehotus on voimassa toistaiseksi.
Söderkullan K-Supermarketin pihalla täytettiin perjantaina asukkaiden vesiastioita. Vedenkeittokehotus on voimassa toistaiseksi.Yle

Sipoon ja Helsingin Östersundomin vesijohtoverkoston klooraaminen aloitetaan lauantaina.

Sipoossa ja Östersundomissa on jouduttu keittämään käyttövesi koko viikon alkuviikosta Söderkullan vesitornin vedestä löytyneiden bakteerien takia. Myös vesijohtoverkostosta löytyi perjantaiaamuna ulosteperäistä bakteeria.

Klooraamisen aikana vettä voi käyttää normaalisti peseytymiseen, mutta ruoka- ja juomavesi on edelleen syytä keittää.

Kloorilla pyritään varmistamaan se, että bakteeripitoinen vesi poistuu koko vesijohtoverkostosta ja myös putkien seinämiin mahdollisesti jääneet bakteerit saadaan huuhdottua pois.

Etenkin Söderkullan vesitornin lähellä asuvien on syytä juoksuttaa vettä hanoista, joista otetaan juomavettä. Näin myös talojen sisällä olevat vesijohdot ja hanat puhdistuvat.

Yli 60 ihmistä on ilmoittanut saaneensa vatsaoireita. Terveyskeskus selvittää oireiden yhteyttä vesiongelmaan.

Söderkullan vesitorni on edelleen eristetty vesijohtoverkosta. Juomaveden jakelu jatkuu edelleen Söderkullan K-supermarketin parkkipaikalla arkisin kello 8-21 ja viikonloppuna kello 10-18. Vettä saa hakea omiin astioihin.