Rekkakuskien ratsiarinki jurppii poliiseja: "Liikenne loppuu ja pitää vaihtaa paikkaa"

Poliisin mukaan rekkakuskien ratsianpaljastusrinki heikentää liikenneturvallisuutta. Rekkakuskit varoittavat toisiaan ratsioista mm. puhelimen ja Facebookin välityksellä.

Kotimaa
poliisi tutkii rekkaa
Niko Rönkkö / Yle

Rekkakuskien ratsianpaljastusrinki on saanut poliisin huolestumaan liikenneturvallisuudesta niillä tieosuuksilla, joilla kulkee runsaasti raskasta liikennettä.

– Jarrujen huono kunto jää tietysti huomaamatta, jos kuljettaja kiertää valvonnan jotain toista reittiä. Se ei ole liikenneturvallisuuden kannalta hyvä asia, sanoo ylikomisario Jari Strengell Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Raskaan liikenteen rahtarit ovat perustaneet Facebook-ryhmän, jossa he varoittavat toisiaan ratsioista. Tieto kulkee myös puhelimen välityksellä.

– Olen tietoinen Facebook-ryhmästä, mutta en ole tutustunut siihen tarkemmin, Strengell toteaa.

Ongelma etenkin raja-asemilla

Kuskit saavat tiedon hyvissä ajoin, koska raskaan liikenteen jarruja mittaavan dynamometrin rakentaminen tien poskeen ei käy poliisilta käden käänteessä.

– Sen huomaa heti, kun tieto on mennyt läpi. Etenkin raja-asemille kun menee ja katsoo maahantuloliikennettä, niin kohta se liikenne loppuu. Silloin pitää vaihtaa paikkaa ja tulla myöhemmin takaisin.

Sen huomaa heti, kun tieto on mennyt läpi. Etenkin raja-asemille kun menee ja katsoo maahantuloliikennettä, niin kohta se liikenne loppuu.

Jari Strengell

Poliisi muistuttaa, että kuljettajat ampuvat ratsianpaljastusringillä omaan nilkkaansa. Turvallisuuteen liittyvät tarkastukset kun ovat yleiseksi eduksi liikenteessä.

– Kannattaa ajatella, mitä etua ratsiasta varoittamisesta on liikenneturvallisuuden kannalta. Varoittaminen ei mielestäni ole tervettä ajattelua.

Poliisilla on meneillään raskaan liikenteen tehovalvontaviikko.