Rinne luottoluokituksen laskusta: Ei tarvetta uudelleenarvioida talouden linjaa

Standard & Poor'sin päätös laskea Suomen luottoluokitusta on ikävä, mutta ei odottamaton tai dramaattinen, Rinne linjaa.

talous

Luottoluokittaja Standard & Poor's on laskenut Suomen luottoluokitusta AA+:aan parhaasta mahdollisesta AAA:sta. Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan päätös on ikävä, mutta ei odottamaton tai dramaattinen.

– Luokituksen heikkenemisen taustalla on heikentynyt kasvunäkymämme, Washingtonissa vieraileva Rinne kommentoi asiaa valtiovarainministeriön tiedotteessa.

– Syyt ovat olleet tiedossa ja toimiin on jo ryhdytty. Siksi päätös ei aiheuta tarvetta uudelleenarvioida talouspolitiikan linjaa, mutta se korostaa tarvetta löytää uutta kasvua.

Valtiovarainministeri Antti Rinne tapasi luottoluokittajan edustajat alkusyksystä, kun he olivat Suomessa tiedonhankintamatkalla. Hän kertoi tuosta tapaamisesta aiemmin perjantaina Yle Uutisten haastattelussa.

– Jäi sellainen käsitys, että heidän arvionsa mukaan Suomessa on tehty kaikki, mitä tässä tilanteessa voi tehdä. He pitivät rakennepaketteja osoituksena siitä, että Suomessa pystytään tekemään päätöksiä vaikeissakin tilanteissa.

Hänen mukaansa Standard & Poor'sin edustajat kuitenkin kiinnittivät tuolloin huomiota globaaliin taloustilanteeseen ja erityisesti talouden jähmettymiseen Euroopassa, joka on avainasemassa Suomen vientimarkkinana.