Ebolaan kuollut jo yli 4 000

YK:n erityislähettiläs David Nabarro sanoi perjantaina, että Ebola-tapausten määrä todennäköisesti kaksinkertaistuu kolmessa-neljässä viikossa.

Ulkomaat
Liberialaiset hoitajat kantavat ebolaan menehtynyttä uhria Monrovian ulkopuolella, Liberiassa 6. elokuuta 2014.
Liberialaiset hoitajat kantoivat ebolaan menehtynyttä uhria Monrovian ulkopuolella, Liberiassa 6. elokuuta 2014.Ahmed Jallanzo / EPA

Maailman terveysjärjestö WHO kertoi perjantaina, että Ebola-virukseen kuolleiden määrä on ylittänyt 4 000:n rajan.

WHO:n mukaan yhteensä 4 033 ihmistä on kuollut Ebolaan seitsemässä eri maassa. Tautitapauksia on rekisteröity kaikkiaan 8 399.

Perjantaina YK:n Ebola-erityislähettiläs David Nabarro sanoi YK:n yleiskokoukselle, että Ebola-tapausten määrä todennäköisesti tulee kaksinkertaistumaan kolmen-neljän viikon välein.

Hän varoitti, että jos maailma ei tarjoa massoittain apua taudin pahasti koettelemille Länsi-Afrikan maille, "on mahdotonta saada tätä sairautta nopeasti hallintaan, ja maailman täytyy elää Ebola-viruksen kanssa ikuisesti".

Ebola on levinnyt nopeasti Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa. Lisäksi keväällä alkanut Ebola-epidemia on tappanut ihmisiä Nigeriassa, Senegalissa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa, mutta näissä maissa on kyse pienestä määrästä yksittäistapauksia.

Lähteet: AFP, AP