Espanja eristää lisää ihmisiä Ebolan takia

Ensimmäisenä Euroopassa Ebola-tartunnan saaneen sairaanhoitajan kerrotaan voivan paremmin kuin aiemmin, mutta hänen tilansa on edelleen vakava.

ebola
Espanjalaiset osoittivat mieltään.
Espanjalaiset osoittivat mieltään Teresa Romeron koiran Excaliburin lopetuksen johdosta 11. lokakuuta.Victor Lerena / EPA

Espanjassa on eristetty kolme ihmistä lisää Ebola-epäilyn takia. Kaikkiaan madridilaisessa sairaalassa on tällä hetkellä 16 ihmistä tarkkailussa Ebola-tartunnan tai tautiepäilyn vuoksi.

Uudet eristykseen määrätyt ovat kaikki hoitajia, jotka ovat hoitaneet ensimmäistä Euroopassa Ebola-tartunnan saanutta sairaanhoitajaa, Teresa Romeroa.

Lisäksi useita hoitajia ja lääkäreitä, Romeron aviomies, hänen kampaajansa sekä sairaalan siivooja ovat eristyksessä. Espanjan viranomaisten mukaan yhdelläkään ei ole toistaiseksi esiintynyt verenvuotokuumeen oireita.

44-vuotiaan Romeron kerrotaan voivan paremmin kuin aiemmin, mutta hänen tilansa on edelleen vakava.

Romero on tajuissaan, ja hän on puhunut. Naisen lääkärien mukaan häntä on hoidettu kokeellisella Ebola-lääkkeellä perjantaista lähtien.

Romeron epäillään saaneen viruksen Ebolaan syyskuussa kuolleelta espanjalaiselta lähetyssaarnaajalta, joka sai tartunnan Sierra Leonessa olleessaan.

Lähteet: AFP, AP, Reuters