Arandan häirintätapauksia ruoditaan myös Ruotsissa

Aluksella oli häirinnän aikaan suomalaisen varustamon miehistön lisäksi Ruotsin SMHI:n tutkijoita. Ruotsin ulkoministeriön edustaja sanoo Dagens Nyheterille, että kyseessä on ensisijaisesti Suomen asia, koska alus on suomalainen.

Ulkomaat

Arandan häirintä on aiheuttanut pohdintaa myös Ruotsissa.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan Aranda oli häirinnän aikaan Ruotsin meteorologisen ja hydrologisen tutkimuslaitoksen SMHI:n tutkimusmatkalla ja mukana oli suomalaisen varustamon miehistön lisäksi ruotsalaisia tutkijoita.

SMHI:n turvallisuusjohtaja Michael af Sandeberg kertoo SVT:lle (siirryt toiseen palveluun), että laitos aikoo käydä läpi käytänteitään ja keskustella osallisten kanssa.

– Käymme läpi käytänteemme. Meidän täytyy keskustella osallisten kanssa siitä, miten he kokivat kaiken sen. Sehän on työympäristökysymys. Jos on olemassa riski henkilökunnallemme, täytyy meidän miettiä ohjelman tulevaisuutta.

Dagens Nyheter (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että Ruotsin ulkoministeriötä on informoitu asiasta ja af Sandebergin mukaan keskusteluja käydään siitä, jättääkö Ruotsi diplomaattisen protestin.

Jon Pelling ulkoministeriön lehdistöpalvelusta sanoo Dagens Nyheterille, että koska kyseessä on suomalainen alus, on kyseessä ensisijaisesti Suomen asia.