Yhdysvalloissa uusi Ebola-tapaus – taas sairaalan työntekijä

Keskiviikkona Texasissa Ebolaan kuollutta miestä hoitanut terveydenhuollon työntekijä on ensitestien mukaan saanut tartunnan.

ebola
Presbyterian sairaala Dallasissa Texasissa, jossa Eric Duncan kuoli ebolaan 8. lokakuuta 2014.
Presbyterian sairaala Dallasissa Texasissa, jossa Thomas Eric Duncan kuoli ebolaan 8. lokakuuta 2014.Joe Raedle / AFP / Lehtikuva

Yhdysvalloissa on tullut ilmi uusi Ebola-tartunta.

Texasin terveysviranomaiset kertovat, että Ebolaan kuollutta miestä hoitanut terveydenhuollon työntekijä on ensitestien mukaan saanut tartunnan.

Kyseessä on toinen Yhdysvalloissa ilmi tullut tartunta, ja ensimmäinen Yhdysvaltojen maaperällä tapahtunut virustartunta.

Tiedotteessa ei kerrota työntekijän henkilöllisyyttä tai hänen ammattiaan, eikä miten hän on altistunut virukselle.

Viranomaisten mukaan työntekijälle oli noussut matalahko kuume perjantaina. Hänet oli tämän jälkeen eristetty ja testattu.

Texasin osavaltion terveysviraston johtaja, lääkäri David Lakey sanoo heidän varautuneen, että tautitapauksia tulee lisää. Lakey painottaa viranomaisten tekevän kaikkensa Ebolan leviämisen estämiseksi.

Yhdysvaltain ensimmäinen Ebola-potilas, liberialainen Thomas Eric Duncan kuoli sairaalassa Dallasissa keskiviikkona.

Myös Euroopan ensimmäisen Ebola-tartunnan sai terveydenhuoltohenkilöstöön kuuluva. Espanjalaisen sairaanhoitajan kerrotaan saaneen taudin Ebolaan kuolleelta potilaalta.

Lähteet: AFP, AP, Reuters