1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mr. Lordi

HS: Mr. Lordi yritettiin vaientaa elokuvariidoista

Tuotantoyhtiö esitti Mr. Lordille eli Tomi Putaansuulle sopimusluonnoksen, jossa vaadittiin vaikenemista dokumenttielokuvan ympärillä vellovista riidoista, kertoo Helsingin Sanomat.

Mr. Lordi
Mr. Lordi
Mr. Lordi. Petri Haggrén / Sony Music

Tomi Putaansuu kertoo Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa, että tuotantoyhtiö Illume esitti hänelle sopimusluonnoksen, jossa vaadittiin, että hän on hiljaa hänen ja dokumenttielokuvan ohjaajan Antti Haasen riidasta.

Putaansuu ei suostunut sopimukseen.

– Kyllä niiden pitäisi tietää millainen persoona mie oon. Sellaista rahamäärää ei ole, millä mun suu tukittaisiin, Putaansuu sanoo HS:n haastattelussa.

– Joka kerta kun mie koen, että vääryyttä tehty minua tai bändiä kohtaan, mie sanon sen. Sitä oikeutta en tule ikinä antamaan pois, hän jatkaa.

Riidat jatkuneet kuukausia

Putaansuu, ohjaaja Antti Haase ja tuotantoyhtiö Illume ovat riidelleet Monsterimies-dokumenttielokuvasta jo kuukausia. Putaansuu ja elokuvan tekijät ovat olleet eri mieltä elokuvan sisällöstä.

Putaansuuta on suivaannuttanut esimerkiksi se, että joidenkin bändiläisten kasvot näkyvät elokuvassa, vaikka sopimuksen mukaan näin ei pitänyt käydä. Putaansuun mielestä Illume on syyllistynyt sopimusrikkomuksiin.

Ohjaaja Antti Haasen mukaan riita johtuu siitä, että Putaansuu yrittää vaikuttaa elokuvan sisältöön, vaikka ohjaajalla on oikeus kertoa kohteesta oma näkemyksensä.

Monsterimiehellä vain vähän katsojia

Dokumenttielokuva Monsterimies on Suomen elokuvasäätiön katsojalukutilastojen (siirryt toiseen palveluun) mukaan kerännyt todella vähän katsojia.

Lokakuun 6. päivään mennessä elokuvan oli käynyt katsomassa 699 katsojaa.

Lue seuraavaksi