Gradutsemppaajalle Vuoden tieteentekijä -palkinto

Tieteentekijöiden liitto on valinnut Vuoden tieteentekijäksi filosofian tohtori Kimmo Svinhufvudin Helsingin yliopistosta. Svinhufvud on suosittu bloggaaja, joka Gradutakuu-blogillaan auttaa opiskelijoita lopputyön tekemisessä.

tiede
Filosofian tohtori Kimmo Svinhufvud Helsingissä, 13. lokakuuta 2014. Tieteentekijöiden liitto on valinnut Svinhufvudin Vuoden tieteentekijäksi.
Filosofian tohtori Kimmo Svinhufvud Helsingissä, 13. lokakuuta 2014. Tieteentekijöiden liitto on valinnut Svinhufvudin Vuoden tieteentekijäksi.Sami Halinen / Lehtikuva

Tieteentekijöiden liitto on valinnut Vuoden tieteentekijäksi filosofian tohtori Kimmo Svinhufvudin Helsingin yliopistosta. Svinhufvud on äidinkielen yliopisto-opettaja Helsingin yliopiston kielikeskuksessa. Työssään Svinhufvud opastaa muun muassa graduntekijöitä ja väitöskirjatutkijoita kirjoittamaan paremmin.

– Hän on omalla esimerkillään ja työllään vaikuttanut suuresti opiskelijoiden motivaatioon ja opiskelutaitoon, liitto tiedottaa.

Tieteentekijöiden liitto kertoo tiedotteessaan arvostavansa Svinhufvudin työtä yliopisto-opetuksen kehittäjänä. Liiton mukaan Svinhufvud on arvostettu ja monipuolinen tutkija. Hänen viime vuonna valmistunut väitöskirjansa käsittelee opettajan ja opiskelijan vuorovaikutusta graduntekovaiheessa.

Palkittu on suosittu bloggaaja

Svinhufvud pitää myös suosittua Gradutakuu (siirryt toiseen palveluun)-blogia, jossa tarjotaan opiskelijoille käytännön apua lopputyön tekemiseen. Blogi syntyi jatkeena Svinhufvudin opaskirjalle Gradutakuu.

Perustutkinto-opiskelijoiden lisäksi Svinhufvud opastaa myös väitöskirjantekijöitä blogissaan Tohtoritakuu. Tohtoritakuu (siirryt toiseen palveluun)-blogin pohjalta on kehitteillä myös kirja, joka ilmestynee alkuvuodesta 2015.

Svinhufvudilta on myös julkaistu kirjoittamista ja kirjoittamisen tutkimusta käsittelevä kirjan Kokonaisvaltainen kirjoittaminen.

Vuoden tieteentekijän nimitys julkistettiin maanantaina Helsingissä Tieteentekijöiden liiton seminaarissa Opetus – välttämätön hyvä?.