1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kesäteatterit

Juvalle nousee uusi kesäteatteri vanhaan latoon

Juvan Partalaan on valmistumassa 250-paikkainen ammattikesäteatteri, Kuninkaan Kartanon Kesäteatteri. Samalla alueella toimii hotelli ja kuuluisa tryffelikeskus. Tuottaja Pauliina Hukkasen mukaan alueelle on tavoitteena synnyttää elämyskeskus.

Tuottaja Pauliina Hukkanen Kuva: Jouni Kirvesmies / Yle

Hukkasen mukaan kesäteatteri pystyy hyödyntämään alueen jo olemassa olevia voimintoja ja vahvuuksi.

- Alue on mitä ideaalein paikka uudelle teatterille, alueelta löytyy kaikki mitä vain toivoa voi. Viitostie ja valtatie 14 täydentävät pakettia.

Mikkelin teatteriin näyttelijänä työskentelevä Hukkanen vieraili Partalassa muutama vuosi sitten Seinäruusu -esityksellään. Partalan alue ja esiintymispaikkana toiminut lato tekivät näyttelijään suuren vaikutuksen.

– Nouseva katsomo soveltuu erinomaisesti korkeaan ja upeaan latoon, Hukkanen sanoo.

Kuninkaan Kartanon Kesäteatteriin tulee kolme esitystä. Kantaesityksenä nähdään Sari Havaksen ja Pauliina Hukkasen komedia Terapian tarpeessa. Havas käsikirjoittaa näytelmää Hukkasen ja Havaksen yhteisten ideoiden pohjalta.

Juhannustauon jälkeen vuoron saa Ilmari Saarelainen Parasta ennen-stand up komediallaan. Lapsille on tarjolla Viiru ja Pesonen heinäkuussa.

– Uusi kesäteatteri luo kilpailua Juvan alueelle, alueella toimii jo Rapion Myllyteatteri, toivottavasti molemmat teatterit hyötyvät kilpailutilanteesta, toivoo Hukkanen.