Isis tuli iholle – opiskelijan katoaminen puhuttaa kouluyhteisöä

Porilaismiehen Isis-yhteydet puhuttavat nuoren opinahjossa. Satakunnan ammattikorkeakoulussa opiskelevan nuoren epäillään lähteneen taistelemaan Isis-järjestön riveihin Syyriaan.

Kotimaa
Kuvankaappaus ISISin videolta, jolla he rekrytoivat uusia jäseniä. Video on julkaistu 19. syyskuuta.
Kuvankaappaus ISISin videolta, jolla he rekrytoivat uusia jäseniä. Video on julkaistu 19. syyskuuta. Kuvan henkilöillä ei ole tekemistä uutisen kanssa.ISIS / Reuters-tv

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijan katoaminen ja mahdollinen liittyminen ääri-islamistiseen Isis-järjestöön on herättänyt paljon keskustelua koulun sisällä. Satakunnan ammattikorkeakoulussa on noin 40 eri kansallisuuden opiskelijoita.

– Me olemme isoimpia kansainvälisiä isoja yhteisöjä Satakunnassa ja tällaiset maailman poliittiset asiat vaikuttavat myös meihin, SAMKin opiskelijakunnan pääsihteeri Juha Lamminen sanoo.

Satakunnan Kansa kertoi maanantaina, että SAMKissa opiskeleva 21-vuotias porilaisnuorukainen katosi kaksi viikkoa sitten. Hänen isänsä epäilee, että poika on lähtenyt taistelemaan Isis-järjestön riveihin Syyriaan.

Opiskelijakunnan pääsihteeri Juha Lamminen sanoo tapauksen avanneen monien silmät.

– Onhan tämä puhuttanut SAMKissakin. Itseä sykähdytti, kuinka lähelle tällainen asia voi tulla, kun omasta yhteisöstä joku on päättänyt mahdollisesti osallistua tällaiseenkin asiaan, Juha Lamminen pohtii.