LP Viesti valmistautuu Mestarien liigaan - sakkokassa kilisee, jos määräyksiä ei noudateta

Pallotytöt ja lattiankuivaajat saivat kolmesivuisen ohjekirjan. Ottelut on televisioitava, eikä paikallinen pankki pääse logonsa kanssa otteluohjelmaan. Keskeyttää ei kannata, sakkoa kun tulee 24 000 euroa.

urheilu
LP Viesti.
LP Viesti / Osku Sahlsten

LP Viesti on pelannut nimellä LP Salo kansainvälisiä lentopallo-otteluita aiemminkin sekä CEV- että Challenge Cupissa, mutta Mestarien liigan määräykset otteluiden järjestämiseksi ovat monta piirua yksityiskohtaisemmat.

LP Viestin puheenjohtajan Ilpo Määttäsen mukaan sanktiot astuivat voimaan saman tien, kun joukkue päätti hakea villillä kortilla paikkaa lentopallon Mestarien liigaan.

Kuuluttaja voi hakea erikoislupaa hehkutuksille.

Ilpo Määttänen

– LP Salon edustajat olivat kesäkuun lopulla Itävallassa arvonta- ja koulutusseminaarissa tarkkaan määritellyllä kokoonpanolla. Jos yksikin meistä olisi jättänyt menemättä, olisimme saaneet sakkoa 1 400 euroa. Tuli siis halvemmaksi lentää sinne ja asua hotellissa kuin jättää tilaisuus väliin.

Pelaajista on tehty tarkat dokumentit. Jos yhdeltäkin pelaajalta puuttuu esimerkiksi valokuva, ei tämä pelaa otteluakaan ennen kuin kuva on lentopallon Euroopan liitolla. Otteluiden alla on pöytäkirjasta löydyttävä 12 pelaajan nimet, muuten tulee sakkoa 2 100 euroa jokaisesta puuttuvasta pelaajasta.

Valmentajan kummin kaima ei pääse ilmaiseksi

Vapaalippuja ei Mestarien liigan otteluissa hyväksytä. Lippuluukulla ei siis kannata selittää olevansa LP Viestin urheilutoimenjohtajan Tomi Lemminkäisen serkun naapurin entinen työkaveri.

Ilpo Määttänen.
LP Viestin puheenjohtaja Ilpo Määttänen uskoo joukkojensa hoitavan Mestarien liigan säännökset.Tarja Hiltunen / Yle

– Salohallissa on maksanut yleisö, kaksi joukkuetta sekä etukäteen akkreditoituneet toimihenkilöt, toimitsijat ja myös media. Ei muita, tiivistää Ilpo Määttänen.

Eikä siinä pääsylipussa näy myöskään paikallisen vakuutusyhtiön tai pankin logoa. Kaikki printtituotteet ovat yhteneväisiä jokaisella Mestarien liigaan osallistuvalla joukkueella. Mestarien liigalla on omat kansainväliset sponsorinsa.

– Teimme heti alkuun itsellemme selväksi, että sääntöjen mukaan mennään. Kun säännöt ovat kaikille samat ja selvät, helpottaa se toimintojen järjestämistä.

Jotain myönnytyksiä Euroopan liitto sentään sallii. Pelin kuuluttaja saa sääntöjen mukaan kertoa vain pelaajien ja taustahenkilöiden nimet, vaihdot, erien alut ja loput sekä aikalisät. Peliä valvovalta supervisorilta voi anoa kuuluttajalle lupaa luoda tunnelmaa ottelutapahtumaan.

Entä jos joukkue jostain syystä joutuukin jättämään Mestarien liigan kesken?

– Tätä vaihtoehtoa emme ole edes miettineet. Sakko siitä on 24 000 euroa, kuittaa Määttänen.