1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lauri, 71, haukkuu maitokorkit ja puuropaketit: "Ei mitään järkeä"

Hankalasti avattavat piimätölkit ja puuropakkaukset suututtavat Kouvolassa asuvaa Lauri Salmaria. Hän epäilee, ettei maitokorkin suunnittelija ole koskaan avannut sellaista itse.

Kuva: Yle

71-vuotias Lauri Salmari ei käytä paljonkaan maitoa, mutta piimätölkin kierrekorkki on muuttanut elämän aiempaa hankalammaksi.

– Täysin järjetön koko juttu. Ilmeisesti korkin keksinyt insinööri ei ole testannut sitä ollenkaan ja hänen äitinsä tai vaimonsa avaa hänelle purkit, Salmari puhisee.

Korkissa on Salmarin mielestä useita vikoja.

– Kankeilla sormilla pieni ja kevyt korkki hyppää näpeistä lattialle. Illalla kun ei viitsi laittaa valoja keittiöön, niin sitten etsit sitä korkkia siellä pimeässä. Eikä purkkia saa kokonaan tyhjäksikään.

Vanhanmallisen tölkin avaaminen käy Salmarilta kätevästi, mutta siinäkin on omat kommervenkkinsä.

– Se vaatii sorminäppäryyttä ja kestävyyttä, mutta sen kanssa minulla ei ole ollut koskaan mitään vaikeuksia. Uusi systeemi on... en nyt viitsi edes sanoa, mistä se on. Ei mitään järkeä.

Elintarvikepakkausten maailmasta löytyy Salmarin mielestä lukuisia esimerkkejä huonosta suunnittelusta.

Uusi systeemi on... en nyt viitsi edes sanoa, mistä se on.

Lauri Salmari

– Kun menee ja ostaa kauraryynejä, niin paketissa on sisään painettava läppä sivussa. Läppä painetaan sisään, mutta millä se kaivetaan ulos sieltä?

Salmarilla onkin hyvä neuvo pakkausten suunnittelijoille.

– Heidän pitäisi ensin itse kokeilla niitä kunnolla ja vasta sen jälkeen laskea markkinoille. Sen jälkeen pitää vielä kysyä mielipide vanhemmilta käyttäjiltä.