1. yle.fi
  2. Uutiset

Saaristolaiset näreissään lauttavuorojen harventamisesta

Saaristolaiset ovat harmistuneita lauttavuorojen vähenemisestä Paraisten ja Nauvon välillä. Ely-keskuksen mukaan poistuvilla vuoroilla on ollut vähän käyttöä.

Parainen
Paraisten ja Nauvon välisellä yhteysaluksella riittää autoja.
YLE / Lounais-Suomen uutiset

Saaristolaiset kritisoivat lauttaliikenteen vähennyksiä Paraisten ja Nauvon välillä. Varsinais-Suomen Ely-keskus puolittaa lauttojen arkipäivien yöliikenteen tammikuun alusta lähtien. Viikonlopuista poistuu kahdeksan vuoroa.

Paraislaiset toivovat, että yöliikenne jatkuisi ennallaan. Päivittäin Paraisten ja Nauvon väliä ajavan Åsa Rosenbergin mukaan päätös on huono ja tuo hänelle päivittäin jopa tunteja lisää matka-aikaa.

– Pitää miettiä, voiko täällä asua. Joka päivä on niin paljon autoja, ettet tiedä, pääsetkö kotiin ajoissa tai pääsetkö töihin ajoissa. Ei voi ajatella, että joka toinen nauvolainen on hotellissa yötä viikolla. Se ei ole järkevää, pohtii Rosenberg.

Ely-keskus voi pohtia asiaa uudelleen, jos liikenne takkuilee

Ely-keskuksen mukaan poistuneilla vuoroilla on ollut hyvin vähän käyttöä. Saaristoliikenteen palveluliikennevastaava Sirpa Vanhala Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta kertoo, että tilannetta pohditaan tarvittaessa uudelleen.

– Meidän täytyy käyttää valtion varoja tehokkaasti. Yhdistämällä vuoroja haetaan tehokkuutta ja ympäristöystävällistä liikennettä. Jos liikenne takkuillee, olemme valmiit nostamaan asian uudelleen pöydälle.

Juttua korjattu 16.10. klo 11:26. Muutokset astuvat voimaan vasta tammikuussa, eivät lokakuussa, kuten alkuperäisessä jutussa todettiin.

Lue seuraavaksi