Energiayhtiöiden fuusio vähentäisi noin sata työntekijää

Konsulttien mukaan Kymenlaaksoon kaavailtu energiayhtiöiden fuusio vähentäisi noin sata Kymenlaakson Sähkön, KSS Energian ja Kotkan Energian työntekijää. Vähennykset toteutuisivat seuraavien kymmenen vuoden aikana eläköitymisten kautta. Vielä ei ole selvää, kuinka paljon työntekijöitä palkattaisiin eläköityvien tilalle.

Kotimaa
Suurjännitepylväs.
Yle

Yhdistämisestä koituisi energiayhtiöiden omistajakunnille omaisuuden realisoinnin myötä kymmenien miljoonien tuotto. Kolmen yhtiön yhdistämisestä syntyvä emoyhtiö nousisi kokonsa puolesta Suomen suurimpien energiayhtiöiden joukkoon.

Konsultit etsivät nyt synenergiaetuja, joita syntyisi fuusiosta. Tarkoituksena on esimerkiksi, että seuraavan kymmenen vuoden aikana noin sata energiayhtiöiden työntekijää eläköityisi.

– Vielä ei ole selvää, kuinka paljon työntekijöitä tulee tilalle. Pitää paikkansa, että noin sata eläköityy, kommentoi KSS Energian toimitusjohtaja Kyösti Jääskeläinen. Kolmella energiayhtiöllä on yhteensä noin 340 työntekijää.

Selvitystä tekevä konsulttiyhtiö antoi maanantaina väliraportin kunnille Kotkassa. Omistajakunnat eivät halua tässä vaiheessa kommentoida keskeneräistä selvitystä. Loppuselvitys annetaan 8. päivä joulukuuta.

Konsulttien mukaan energiayhtiöiden yhdistäminen ei nostaisi sähkön hintaa. Sen sijaan tulevan emoyhtiön omistuspohjaa ei vielä tiedetä. Se vaatii energiayhtiöiden arvojen laskemista.

– Vasta, kun meillä on tarkennetut kassavirtaennusteet, me voimme laskea niistä arvot. Sen jälkeen tiedämme, että kenelle tulee minkäkin verran. Yhden prosenttiyksikön heitto on miljoonia euroja, sanoo asiantuntija Veli-Matti Ohtonen selvitystyötä tekevästä KPMG-yhtiöstä.

Päivitetty 13.10. 2014 kello 17.46