1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Stubbin CNBC-haastattelu otsikoissa ulkomailla: "Ei pysty lopettamaan Applen syyttämistä"

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi yhdysvaltalaiskanavalle, että "iPhone tappoi Nokian ja iPad suomalaisen paperiteollisuuden". Etenkin teknologiaan keskittyvät verkkosivut ovat tarttuneet kärkevään kommenttiin.

Kuva: Stephanie Lecocq / EPA

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) maanantaina CNBC-kanavalle (siirryt toiseen palveluun) antama haastattelu on päätynyt useiden angloamerikkalaisten medioiden ja teknologiaan keskittyvien verkkosivujen reposteltavaksi.

Stubb kommentoi amerikkalaiskanavan haastattelussa Suomen taloustilannetta ja nosti esiin Apple-yhtiön tuotteet.

– Hiukan paradoksaalisesti voisi kai sanoa, että iPhone tappoi Nokian ja iPad suomalaisen paperiteollisuuden, mutta me teemme vielä comebackin, hän sanoi.

Haastattelun taustana oli se, että viime perjantaina luottoluokitusyhtiö Standard & Poor's pudotti Suomen luottoluokitusta korkeimmasta AAA:sta pykälällä AA+:aan.

Esimerkiksi tunnettu amerikkalainen verkkolehti Business Insider (siirryt toiseen palveluun) kertoi haastattelusta otsikolla "Suomen pääministeri syyttää Applea maansa talousongelmista".

Teknologiasivusto TechCrunch (siirryt toiseen palveluun) meni otsikoinnissaan vielä pidemmälle: "Suomen pääministeri ei pysty lopettamaan Applen syyttämistä Suomen taloudellisista huolista".

Myös muun muassa talouslehti Fortune (siirryt toiseen palveluun), brittilehti Telegraph (siirryt toiseen palveluun) ja brittiläinen iltapäivälehti Daily Mail (siirryt toiseen palveluun)sekä lukuisat pienemmät verkkomediat ovat tarttuneet Stubbin kommentteihin.

Stubb käytti samaa luonnehdintaa heinäkuussa ruotsalaislehti Dagens Industrin haastattelussa. Tuolloin hän sanoi sen olevan alkujaan talousvaikuttaja Björn Wahlroosin keksimä.