1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

"Ei ole tyhjää tunnelia odottamassa liikennettä" – länsimetro auki vaikka ilman automatisointia

"Jatkuvia teknisiä ongelmia," puuskahtaa Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, kun kysytään länsimetron uusista mahdollisista viivästyksistä. Yksi mahdollisuus on, että metroliikenne Espoon Matinkylään asti avataan kuljettajien kanssa nykyisessä aikataulussa eli syksyllä 2016.

liikenne
Pekka Sauri Ylen aamu-tv:n haastateltavana 20. syyskuuta 2014.
Pekka Sauri Ylen aamu-tv:n haastateltavana 20. syyskuuta 2014.Yle

Automatisointiongelmat uhkaavat viivästyttää länsimetron liikennöinnin aloitusta. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin mukaan liikenne kuitenkin halutaan aloittaa metrotunnelin valmistuttua vaikka sitten kuljettajien kanssa.

– Se nyt selvitetään marraskuun loppuun mennessä, jotta HKL:n johtokunta voi vaihtoehdoista valita, Sauri toteaa.

Totta kai ihannevaihtoehto on, että saadaan automatisointi suunnitellussa aikataulussa tehtyä.

Pekka Sauri

– Totta kai ihannevaihtoehto on, että saadaan automatisointi suunnitellussa aikataulussa tehtyä, mutta ellei se onnistu, niin sitten pitää miettiä muita vaihtoehtoja. Joka tapauksessa tähtäin on se, että länsimetron liikenne alkaa suunnitellusti, eikä ole tyhjää tunnelia siellä odottamassa liikennettä.

Kaupunginhallitukselle annetun selvityksen mukaan länsimetro valmistuu siten, että liikennöinti voidaan aloittaa elokuussa 2016. Sen sijaan metron automatisoinnin jatkuvat tekniset ongelmat uhkaavat viivästyttää liikenteen aloittamista.

– Täytyy ryhtyä vakaviin toimiin tämän asian kanssa, Pekka Sauri sanoo.

Helsingin kaupunginhallitus käsitteli länsimetroa ja sen automatisointia kokouksessaan maanantaina.

Lue seuraavaksi