Kiistelty Viinivaaran pohjavesihanke jäihin

Oulun kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen, että seuraavaksi selvitetään pohjaveden ottamista muualta kuin Viinivaarasta. Kokoomusryhmä jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

pohjavesi
Viinivaaran lähde
kaikki eivät ole innoissaan siitä, että Viinivaaralle on kaavailtu virkamiesvalmistelussa merkittävää roolia Oulun kaupungin varavesijärjestelmässä.Merja Ylönen / Suomen luonnonsuojeluliitto

Oulussa kiistelty Viinivaaran pohjavesihanke on laitettu toistaiseksi jäihin. Kaupunginhallituksen maanantaisen päätöksen mukaan seuraavaksi aletaan selvittää pohjaveden pumppaamista Yli-Iin ja Arkalan alueilta sekä hajautetusti lähikunnista eikä Viinivaarasta.

Kaupunginhallitus äänesti tämän mallin puolesta lukemin 11-6. Mallia esittivät keskustan Anne-Maria Takkula ja vasemmiston Mikko Raudaskoski. Kokoomusrymä jätti päätökseen eriävän mielipiteen. Myös perussuomalaisten Anne Snellman jätti eriävän mielipiteen.

Viinivaaraa vedenhankinnan varmistamiseksi oli kaupunginhallitukselle esittänyt apulaiskaupunginjohtaja Matti Matinheikki.

Selvitys Oulun vedenhankinnan varmistamisesta tehdään vuoden 2016 loppuun mennessä, minkä jälkeen lopullinen päätös tehdään.

Viinivaaran pohjaveden pumppaamisesta oululaisille on kiistelty jo vuosikymmeniä.