1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hirvenliha

Hirvenlihaa myynnissä vaihtelevasti

Jahtikautta on takana noin kuukausi, mutta osassa kaupoista hirvenlihaa ei ole tarjolla.

Kuva: Martti Juntunen

Osa marketeista on saanut riistaa myyntiin kuitenkin tavalliseen tapaan. Esimerkiksi Jyväskylän Mestarin Herkkuun tulee hirvenlihaa myyntiin pohjoisesta, kertoo lihamestari Pasi Tietäväinen.

- Keskimäärin kaikki tulee isommilta toimittajilta, mutta kyllä paikallisiltakin toimittajilta saa pieniä eriä.

Jyväskylän Minimanin lihamestari Tommi Kemppainen sanoo, että lihaa on vähemmän kuin viime vuonna. Kemppainen arvioi, että suurin syy siihen on vähentyneet lupamäärät hirvien kaatoon.

Lihamestareita Yle Keski-Suomelle haastatteli Lassi Mustonen.