Hallitus kutsui opposition purkamaan sääntelyä – Stubb odottaa ehdotuksia myös kansalta

Hallitus on pitänyt eduskunnan oppositioryhmien kanssa ensimmäisen kokouksen turhan tarkan lainsäädännön purkamiseksi.

politiikka
Sanni Grahn-Laasonen ja Alexander Stubb.
Pääministeri Alexander Stubb (oik.) ja ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen.Sami Halinen / Lehtikuva

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoi tiistaina, että puolueet miettivät yhdessä miten maahan saadaan "parempia ja fiksumpia lakeja, jotka eivät puutu pieniin yksityiskohtiin".

Marssijärjestys on se, että puolueet antavat omia ehdotuksiaan missä lainsäädännössä on menty liian pitkälle. Lisäksi ehdotuksia voi tehdä kuka tahansa suomalainen Otakantaa.fi -sivustolla (siirryt toiseen palveluun), jonne avataan aiheesta oma osio.

Stubb ei halunnut antaa eduskunnassa vielä esimerkkejä laeista, jotka kokoomuksen mielestä ovat epäonnistuneita.

– Kokoomus on esittänyt 46 erilaista lakia, joissa olisi tarkasteltavaa. Keskusta on esittänyt 101. Muilta puolueilta tulee varmasti erilaisia hyviä ehdotuksia, Stubb sanoi eduskunnassa.

Puolueiden tapaamista vetänyt ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) kertoi, että jätevesiasetuksen ja alkoholilain kaltaiset julkisuudessa pyöritetyt asiat eivät tulleet esille.

– Tämäntyyppiset lait ovat siinä mielessä hyviä, että ne kärjistävät ja avaavat tämän keskustelun uudella tavalla. Ne ovat hyviä esimerkkejä asioista, joista me kaikki kannetaan huolta, joista tulee sellainen tunne, että ollaan menty liian pitkälle, Stubb sanoi.