1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Asianajaja paljastaa Jari Aarnion rahankäytön taustat

Asianajaja Riitta Leppiniemi kommentoi ensimmäistä kertaa julkisuudessa Yle Uutisille Jari Aarnion rahankäyttöön liittyviä epäselvyyksiä. Leppiniemen mukaan Aarniolla on selitys siihen, miten tutkinnan kohteena olevat sadattuhannet eurot ovat hänelle päätyneet. Aarniota epäillään lukuisista törkeistä rikoksista.

asianajaja Riitta Leppiniemi.
Asianajaja Riitta Leppiniemi kommentoi Helsingin huumepoliisin hyllytetyn päällikön Jari Aarnion raha-asioita.

Helsingin huumepoliisin päällikön tehtävästä hyllytettyyn Jari Aarnioon kohdistuva laaja rikotutkinta siirtyi tänään syyteharkintaan.

Aarniota epäillään muun muassa törkeistä huumerikoksista, törkeistä virkarikoksista, törkeästä petoksesta ja törkeästä lahjusrikoksesta. Asianajaja Riitta Leppiniemen mukaan Aarnio kiistää edelleen kaikki rikosepäilyt.

Aarnion tutkinnanjohtajat ovat kertoneet, että tutkinnassa on löytynyt satojatuhansia euroja epämääräistä rahaa, jonka epäillään tulleen Aarniolle esimerkiksi huumekaupasta.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi paljastaa nyt ensimmäistä kertaa Aarnion näkemyksen tutkinnan kohteina olevista rahoista.

– Aarnion rahankäyttöä on tutkittu 10 vuoden ajalta. Hän on saanut tuon 10 vuoden aikana palkkatuloja 600 000 euroa. Lisäksi hän on tehnyt asuntokaupan, josta hän on saanut 300 000 euroa, sanoo Riitta Leppiniemi Yle Uutisille.

Leppiniemen mukaan tutkinnanjohtajat ovat esittäneet Aarnion mielestä uskomattomalta kuulostavia väitteitä.

– Yksi hurjimmista väitteistä on se, ettei Aarnio olisi käyttäynyt useaan vuoteen ollenkaan palkkatiliään. Aarnio on kuitenkin usean vuoden ajan siirtänyt tililtään säännöllisesti rahaa esimerkiksi vaimolleen ja perheen asuntokuluihin, Leppiniemi toteaa.

Leppiniemi sanoo Yle Uutisten haastattelussa, ettei Aarniolla ole mitään tietoa tutkinnan aikana esitetystä rahakätkölöydöstä. Leppiniemen mukaan Aarnio katsoo tulleensa lavastutetuksi asiassa.

– Hänen kiinniottamisensa jälkeisenä päivänä kiinteistölle on suoritettu kotietsintä ja siellä on ollut rahakoira läsnä ja mitään ei ole löytynyt. Aarnio pitää löytynyttä kätköä häneen kohdistettuna lavastuksena.

Syyttäjät eivät kommentoi tänään Aarnio-tutkintaa

Valtakunnansyyttäjänvirastosta ei tänään haluta kommentoida millään tavalla tutkintaa.

Aarnio-jutun syyteharkinnan pitäisi tämän hetken aikataulun mukaan valmistua ensi viikon keskiviikkona. Varsin todennäköistä on kuitenkin, ettei syyteharkintaa saada tehtyä viikon aikana, joten syyttäjät joutunevat jälleen hakemaan lisäaikaa syyteharkintaan.

– On ylipäätään hyvä, että juttu on nyt siirtynyt eteenpäin syyttäjälle ja jutussa päästään eteenpäin, mutta onhan tämä pitkä tutkinta ollut äärimmäisen raskasta, sanoo asianajaja Riitta Leppiniemi.