WHO ennustaa: Ebola-tapausten määrä nousee yli 9 000:n tällä viikolla

Tietyillä alueilla on nähty merkkejä paremmasta, mutta WHO:n mukaan päätelmien tekeminen on aivan liian aikaista.

Ulkomaat

Ebola-epidemia jatkaa laajenemista maantieteellisesti Sierra Leonessa, Guineassa ja Liberiassa ja tautitapausten määrä Länsi-Afrikkaa piinaavassa epidemiassa nousee.

– Tapaukset nousevat yli 9 000:n tällä viikolla, arvioi apulaispääjohtaja Bruce Aylward viitaten varmoihin, todennäköisiin ja epäiltyihin tartuntoihin.

Järjestön lukujen mukaan Ebolaan kuolleiden määrä on nyt 4 447 ja varmoja, todennäköisiä ja epäiltyjä Ebola-tapauksia on kaikkiaan 8 914.

Aylwardin mukaan kuolleiden osuus Ebola-tartunnan saaneista on noussut noin 70 prosenttiin. Aylwardin mukaan lukua ei voi laskea yksi yhteen.

– Jotta saa tämän luvun, täytyy ottaa joukko ihmisiä, seurata heitä koko sairauden ajan ja ymmärtää, kuinka moni selviää.

Hänen mukaansa osajoukossa, jonka WHO tietää olleen sairas ja josta se tietää lopullisen tuloksen, on havaittu noin 70 prosentin kuolleisuus.

WHO:n mukaan on merkkejä siitä, että tartuntamäärissä on ollut hidastumista tietyillä alueilla. Aylward painottaa kuitenkin, että on aivan liian ennenaikaista vetää siitä johtopäätöksiä.

Aylward huomauttaa, että tauti on saavuttanut lisää alueita ja maakuntia.

Lähteet: Reuters, AP, AFP