Rovaniemelle uusi luksushotelli

Rovaniemen keskeisellä paikalla oleva vanha kauppalantalo muuttuu pian luksushotelliksi. Osittain suojellun talon ulkoasu säilyy nykyisenä, mutta sisätilat rakennetaan täyttämään vaativankin hotelliasujan toiveet. Huhtikuussa valmistuvaa hotellia myydään jo täyttä päätä.

Kotimaa
Hotelli Arctic Light
Vanhan kauppalantalon sisällä tehdään remonttia uutta luksushotellia vartenVesa Vaarama / Yle

Rovaniemen kauppalantalona ja sittemmin myös kaupungintalona toiminut rakennus on arkkitehti Ferdinand Salokankaan suunnittelema. Funktionalismin tyylisuuntaa edustava talo rakennettiin vuonna 1949 saksalaisten polttaman kauppalantalon paikalle.

Rakennuksen osti vuonna 2005 rovaniemeläinen hotelliyrittäjä Mikael Gröhn. taloon remontoitiin asuin- ja liikehuoneistoja, mutta nyt arvorakennus saa uuden elämän korkeatasoisena hotellina.

Suojelukohteet osana ilmettä

Kauppalantalo on osittain suojeltu Gröhnin hakemuksesta.

Talosta on suojeltu puukoristeinen valtuustosali, arkkitehti Salokankaan tavaramerkiksi muodostuneet tähtikoristeiset parvekkeiden kaiteet, pororaitokoristeiset portaikkojen kaiteet ja pihan puinen talonmiehen rakennus.

Suojelukohteet ovat osa rakennuksen historiaa, tarinoita, joita aiotaan tarjota myös turisteille.

– Hotelli, jolla on jo heti avajaispäivänä tarinaa kerrottavana suoraan sanoen helpottaa hotellinjohtajan ja myynnin arkea. Tarinoilla me myymme hotellia ja matkailijoille palveluja, ja meillä on tosiaan värikäs ja pitkä historia kerrottavana avajaispäivänä, Arctic Light –hotellin johtaja Timo Kärki sanoo.

Tavoitteena vaativat asiakkaat

Uuteen hotelliin tulee 57 huonetta, joiden keskikoko on 35 neliötä. Sisustus ja varustus tulee olemaan selkeästi tasokkaampaa kuin jo olemassa olevissa paikkakunnan majoitusliikkeissä.

Tavoitteena ovat asiakkaat jotka haluavat luksusta ja ovat myös valmiita maksamaan siitä.

– Tavoitteena on tuoda lappilaiseen ja rovaniemeläiseen hotellimarkkinaan uutta. Tämä meidän hotellikonsepti on boutique-hotelli, sitä voisi kai sanoa että yksilöllisyys on leimaava piirre meidän hotellissa. Täällä on uniikkia designia, yksilöllistä sisustusta ja poikkeuksellisen väljät, avarat tilat ja suuret huoneet, hotellinjohtaja Timo Kärki sanoo.

– Kyllä me huippuhotellia olemme tekemässä

Kyllä meidän asiakas on sellaisen yksilöllisyyden etsijä ja ehkä juuri se, jolla on varaa yksilöllisyyteen

Timo Kärki

Hotellinjohtaja: ”laajentaa Rovaniemen tarjontaa”

Uusi hotelli tulee olemaan kalleimmasta päästä Rovaniemen majoitusliikkeitä.

Vaikka hotelli valmistuu vasta huhtikuussa, myynti alkoi viikko sitten sekä matkanjärjestäjille että internetin varauspalvelujen kautta. Kiinnostus näyttää hotellinjohtajan mukaan olevan hyvä, mutta sen tarkemmin hän ei sitä halua yksilöidä.

– Voisi sanoa, että tämä segmentti tuo ehkä jotain uutta Rovaniemen talousalueelle. Ehkä täällä eiihan kaikkeen kysyntään ole ollut tarjontaa hotellinjohtaja Timo Kärki sanoo.

– Kyllä se meidän asiakas on sellaisen yksilöllisyyden etsijä ja ehkä juuri se, jolla on varaa yksilöllisyyteen.