Hongkongin poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen

Poliisi ajoi mielenosoittajia barrikadien luota pippurikaasulla, pampuin ja nyrkein. Kahakan on kuvailtu olleen yksi väkivaltaisimmista, mitä kolmatta viikkoa jatkuvien protestien aikana on nähty.

Ulkomaat
Mielenosoittaja pesee kasvojaan saatuaan pippurisumutetta.
Mielenosoittaja pesee kasvojaan saatuaan pippurisumutetta Hongkongissa 15. lokakuuta.Alex Ogle / AFP / Lehtikuva

Hongkongin viranomaiset ajoivat demokratiamielenosoittajia kovaotteisesti pois kaduilta varhain keskiviikkona. Kymmenet mellakkavarusteisiin pukeutuneet poliisit hajottivat mielenosoittajien kasaamia katusulkuja ja käyttivät pippurisumutetta saadakseen väkijoukon hajaantumaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisit myös löivät mielenosoittajia pampuilla ja nyrkeillään. Poliisin tiedottaja sanoi laittomasti kokoontuneiden mielenosoittajien potkineen poliiseja ja lyöneen heitä sateenvarjoilla.

Poliisin mukaan yhteensä 45 mielenosoittajaa pidätettiin, eikä kukaan heistä ole loukkaantunut. Neljän poliisin kerrottiin loukkaantuneen.

Uutistoimistojen mukaan kahakka oli yksi toistaiseksi väkivaltaisimmista yhteenotoista mielenosoittajien ja poliisien välillä. Demokratiamielenosoitukset jatkuvat Kiinaan kuuluvalla erityishallintoalueella jo kolmatta viikkoa.

Lähteet: AP, AFP, Reuters