Kajaanissa kuvataan tv-sarjaa – etsinnässä vielä valkoinen hiiri ja sylivauva

Kajaanissa kuvattavaan sairaalasarjaan haetaan avustajia, ja näyttelijöille asuntoa pikaisella aikataululla. Cloudberry Services – elokuvan ja median palvelukeskuksen mukaan järjestelyt ovat sujuneet sutjakkaasti.

Kuva: Hanne Kinnunen / Yle

Elokuvan ja median palvelukeskuksen projektipäällikkö Marko Karvonen kertoo, että suurin draamasarjan käsillä olevan kuvausjakson joukkokohtaus kuvataan 21.10. paikallisessa elokuvateatterissa.

– Bio Rexille tarvitaan kymmeniä, jopa sata avustajaa katsomokohtaukseen sekä tiskillä asiointiin. Sinne tarvitsemme kaikenikäsiä miehiä ja naisia omissa arkivaatteissa.

– Muille kuvauspäiville etsimme työikäisiä ihmisiä muun muassa hoitohenkilökunnan ja vartijan rooleihin. Heidät vaatetetaan puvustamossa rooliin ja tilanteeseen sopivaksi, Karvonen kertoo.

Nelosella syksyllä 2015 nähtävä sairaalaan sijoittuvaan draamasarjaan tarvitaan myös vähän erikoisempiakin avustajia.

– Etsimme muutamaan kohtaukseen myös sylivauvaa. Yksi valkoinen rotta on jo kuvauksiin löytynyt, mutta etsinnässä onkin valkoinen hiiri, Marko Karvonen kertoo.

Kajaaniin on tulossa sarjan kuvausten myötä 17 näyttelijää ja useamman kymmenen tekijän joukko. Sarjaa on tekemässä myös muun muassa Kainuun ammattiopiston opiskelijoita. Alkuviikosta Karvonen etsi myös yhdelle näyttelijäperheelle kalustettua asuntoa kuvausten ajaksi pariksi viikoksi. Majapaikka löytyi parissa tunnissa.

Tv-sarjan kuvausten saanti Kainuuseen pitkässä kuusessa

Marko Karvonen kertoo, että tv-sarjan kuvausten saaminen Kainuuseen vaatii paljon pohjustustyötä.

Kainuun etuna Etelä-Suomeen ovat halvemmat tuotantokustannukset, ja esimerkiksi kuvauspaikkojen välimatkat ovat lyhyet.

Marko Karvonen

– Tästäkin puhuttiin ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten, että niin sanotusti pitkässä kuusessa nämä ovat. Kun kaikki natsaa kohdilleen, ja tuottaja saa budjetin toimimaan, niin päästään tekemään.

– Kainuun etuna Etelä-Suomeen ovat halvemmat tuotantokustannukset, ja esimerkiksi kuvauspaikkojen välimatkat ovat lyhyet. Etelä-Suomessa siirtyminen kuvauspaikkojen välillä saattaa jopa lisätä kuvauspäiviä, kun tavaroiden siirtäminen vaatii aikaa, Marko Karvonen kertoo.

Karvonen sanoo, että halvemmat tuotantokustannukset kompensoivat kuluja, jotka aiheutuvat kun tuotanto siirretään pääkaupunkiseudulta Kainuuseen.

Korjattu 15.10.2014 klo 10.39: Korjattu otsikkoon rotta hiireksi, ja muokattu Karvosen kommenttia valkoisen rotan löytymisestä kuvauksiin, mutta että etsinnässä onkin valkoinen hiiri.