1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koskikeskus-kauppakeskus

Mummon Kammari kutoo lahjasukkia Tampereen Koskikeskuksessa

Tampereella vapaaehtoistyön keskus Mummon Kammari on kolmisen viikkoa toiminut Koskikeskuksessa, sillä omat tilat ovat remontissa. Liikekeskuksen vilinässäkin asiat sujuvat.

Mummon Kammarissa käsitöitä tehdään kahvinjuonnin lomassa. Puikkojen lisäksi kilkattavat kielenkannat. Kuva: Mihalis Kouloumpis / Yle

Vapaaehtoistyön keskus Mummon Kammari on saanut syksyksi väistötilat Tampereen Koskikeskuksesta.

Tuttu paikka Otavalankadulla muutaman sadan metrin päässä on joutunut kosteusvahingon takia korjaukseen.

Liikekeskuksen kolmanteen kerrokseen ovat käyttäjät kuitenkin löytäneet hyvin alusta saakka. Kulku voidaan katsoa esteettömäksi tilavan näköalahissin ansiosta.

Äänimaailma kuulutuksineen on toinen kuin vakipaikassa. Toisaalta naapuritkin ovat enemmän kuuloetäisyydellä, mikä on muistettava, jos lauluhetkeä suunnitellaan

Vapaaehtoisten ajasta kilpailee moni asia

Mummon Kammari tarjoaa yhdessäoloa ja tekemistä. Asian toinen puoli on arjen apu sitä tarvitseville, esimerkiksi vanhuksille.

Arkisena aamupäivänä kammarin joukko on naisvoittoista, ainoa mies paikalla taitaa sillä hetkellä olla ovella päivystävä Arimo.  Hänen kokemuksensa mukaan vapaaehtoisväkeä ei ole ainakaan liikaa.

–Kyllä sitä minun mielestäni saadaan. Täytyy kuitenkin sanoa, että alueen tarve ei tule lähimainkaan katetuksi.

Tosiasia on, että ihmisten ajasta kilpailee hyvin moni asia. Kammari saa kuitenkin vapaaehtoisapua laajalta alueelta. Myös osaamista on tarjolla monenlaista.

Vapaaehtoisia koulutetaan, ja perehdytyskursseja pyörii aika ajoin. Seuraava kurssi järjestetään 27. lokakuuta illalla, silloin ykkös- ja kakkososa samalla kertaa.

Sukkaa syntyy ja juttua lentää

Kerttu Mustonen on mukana sukkien neulomisringissä, jossa syntyy myös myssyjä sekä pipoja lahjoituksiin ja Mummon Kammarin myyjäisiin. Mustonen on viihtynyt hyvin vaihtotiloissa:

–Täällä on todella loistavat tilat. Kieltämättä vanha Mummon Kammari on hyvin viehättävä tila, mutta nämä pari kuukautta viihdytään hyvin täällä. Ja sama porukkahan täällä on kuitenkin.

Marraskuun lopulla korjaus kuitenkin valmistuu, minkä jälkeen toiminta siirtyy takaisin Otavalankadulle.

Mummon Kammarin tutut adventtimyyjäiset kuitenkin pidetään näillä näkymillä vielä Koskikeskuksessa.