Hyppää sisältöön

Sodankylän apteekki siirtyi robottiaikaan

Sodankylän apteekki on hankkinut suomalaisen täysautomaattisen lääkkeiden keräilyvarastojärjestelmän. Lääkevaraston automatisointi on iso investointi, jolla apteekki tavoittelee säästöjä ja parempaa asiakaspalvelua.

Sodankylän apteekki lupaa, että jatkossa jonotusajat ovat apteekissa lyhyemmät, kun henkilökunnan ei tarvitse poukkoilla kesken palvelutilanteen keräilemään lääkkeitä. Suomalainen Iso-Fixu-robotti toimittaa ne tiskille noin kahdeksassa sekunnissa.

Iso-Fixu on kuopiolaisen Newico Oy:n suunnittelema ja valmistama täysautomaattinen keräilyvarastojärjestelmä, jota hyödyntää jo lähes viisikymmentä apteekkia ja sairaala-apteekkia kotimaassa ja ulkomailla.

Aiemmin apteekkihenkilökunnan työaikaa kului useita tunteja päivässä rutiinitehtävien hoitamiseen. Näitä olivat esimerkiksi kymmeniä hyllyjä ja tuhansia lääkkeitä käsittävän lääkevaraston täyttäminen ja hallinta.

– Jo muutaman viikon käytön jälkeen olemme huomanneet, että työ on helpottunut rutiinien osalta. Saa tehdä mielekästä työtä, kun tylsimmät työt hoitaa robotti. Nyt menee vaikka tuhat lääkettä itsestään paikoilleen varastohyllyille. Lääkkeiden vastaanotto on nopeutunut huomattavasti, sanoo apteekkari Marjo Rajamäki.

.
.