Kanttorilla on varma työpaikka

Kanttorien työllisyysnäkymät ovat muihin aloihin ja erityisesti muihin musiikin aloihin verrattuna erinomaiset. Oulun ammattikorkeakoululla on kova työ kouluttaa riittävästi kanttoreita eläköityvien tilalle.

Kotimaa
Kirkkomusiikin vastuuopettaja Ismo Hintsala (vas.) iloitsee siitä, että hänen opiskelijoillaan Sanna Heikkilällä, Leena Rautakoskella ja Timo Lepistöllä on töitä tulevaisuudessa.
Kirkkomusiikin vastuuopettaja Ismo Hintsala (vas.) iloitsee siitä, että hänen opiskelijoillaan Sanna Heikkilällä, Leena Rautakoskella ja Timo Lepistöllä on töitä tulevaisuudessa.Juha Hintsala / Yle Oulu

Suomessa vapautuu lähivuosina runsaasti kanttorinpaikkoja. Oulun ammattikorkeakoulussa opiskelevat kanttoriopiskelijat kouluttautuvat hyvällä mielellä, sillä tiedossa on töitä.

Timo Lepistö kertoo olevansa aiemmalta koulutukseltaan hortonomi, mutta hän halusi vaihtaa kokonaan alaa.

– Haluisin alkaa toteuttaa uusia unelmia. Musiikki on ollut isossa osassa elämääni ja haaveilin, että opiskelen sitä vielä joskus. Nyt tarjoutui mahdollisuus, Lepistö kertoo.

Leena Rautakoski kertoo, ettei hänellä ollut alunperin tarkoitus ryhtyä kanttoriksi, varsinkin kun hänen isänsä on kanttori. Musiikki vei kuitenkin mukanaan ja nyt tytär kouluttautuu samaan ammattiin kuin isänsä.

– Kyllä minusta huomaa, että olen omalla alallani, Rautakoski hymyilee.

Kirkkomusiikin vastuuopettaja Ismo Hintsala kehuu Oulun ammattikorkeakoulun urkusalin akustiikkaa ja opiskelija Sanna Heikkilän soittonäytettä.

– Hän soittaa hyvin tyylitarkasti ja puhtaasti, Hintsala hymyilee.