Texasissa varmistui uusi Ebola-tartunta

Liberialaista Ebola-potilasta hoitaneista ihmisistä jo toisella on vahvistettu Ebola-tartunta. Sairaanhoitajien mukaan heidän varusteensa olivat puutteellisia.

ebola
Presbyterian sairaala.
Ebolaan kuollutta liberialaista hoidettiin Presbyterian sairaalassa.Richard Rodriguez / EPA

Yhdysvalloissa Texasissa on varmistunut uusi Ebola-tartunta. Viranomaiset vahvistavat toisen terveydenhoitoalan työntekijän saaneen verenvuotokuumetta aiheuttavan viruksen. Tartunnan saanut on hoitanut liberialaista, joka kuoli Ebolaan Dallasissa viikko sitten.

Tartunnan saanut työntekijä eristettiin eilen tiistaina, sillä hänellä oli kuumetta.

Liberialaismies oli Yhdysvaltain ensimmäinen Ebola-potilas. Myös Yhdysvaltain maaperällä ensimmäisen Ebola-tartunnan saanut kuului liberialaista hoitaneisiin.

Sairaanhoitajat: Varusteet puutteellisia

Sairaanhoitajien ammattiyhdistys julkaisi tiistaina lausuntonsa, jossa se arvostelee sairaalan johtoa muun muassa puuttellisista ja yhtenään muuttuneista ohjeista. Sairaanhoitajien mukaan he työskentelivät useita päiviä ilman riittäviä suojia ja Ebola-potilasta hoitaneet ihmiset olivat tekemisissä myös muiden potilaiden kanssa.

Liberialaismies oli sairaalassa 11 päivää, kunnes hän kuoli sairauteen. Hän saapui sairaalaan ensimmäisen kerran jo 25. syyskuuta, mutta tuolloin hänet lähetettiin kotiin yhden sairaalayön jälkeen. Hänet kiidätettiin sairaalaan jälleen 28. syyskuuta.

Lähteet: AFP, Reuters, AP