1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjoisen raviradat haluavat yhteistyöllä lisää tehoa ja totoa

Kainuun Ravirata Kajaanissa on yksi kahdeksasta raviradasta, jotka selvittävät ratojen yhteistyötä. Toiveissa olisi säästöjen ohella löytää yhteistä säveltä tapahtumiin ja tehdä yhteishankintoja.

urheilu
Ravihevosia ohjastajineen raviradan kaarteessa
Yle

Oulun, Kajaanin, Rovaniemen, Tornion, Vaasan, Seinäjoen, Ylivieskan ja Kaustisten raviradat ovat kokoontuneet yhteen pohtimaan, voisiko tilanne ravitoiminnan ympärillä parantua yhteistyöllä. Suomen raviratatoimintaa ollaan tulevaisuudessa jakamassa kuuteen isompaan alueeseen, joista Kajaani kuuluisi tulevaisuudessa pohjoisen alueeseen.

Kainuun Raviradan toimitusjohtajan Tapio Karjalaisen mukaan selvitystyön tarkoituksena on ollut nostaa esiin se, kuinka raviradat toimivat nyt ja tulevaisuudessa.

– Millä toiminta saataisiin tehokkaammaksi ja samalla ihmisiä kiinnostavammaksi? Myös pelivaihdon kasvattaminen on tarkoituksena. Fintoto on toiminut suurimpana rahoittajana selvitystyön tekemiselle.

Lisää markkinointia ja näkyvyyttä

Toiveissa on, että pohjoiselle alueelle löydettäisiin yhtenäinen, kustannustehokas toimintamalli markkinoinnin ja näkyvyyden kehittämiseen. Selvitystyö itsessään on Tapio Karjalaisen mukaan vielä varsin alussa, koko maan tilannetta on kartoitettu alkukesästä, ja päätös selvitystyön tekemisestä pohjoisella alueella tehtiin syyskuun alussa.

– Ensimmäisissä palavereissa on määritelty tapahtumakonseptin ja pelimyynnin sisältö. Kaikki on alussa vielä.

Karjalainen kertoo yleisen taloustilanteen näkyvän myös ravitoiminnassa.

– Näitä töitä tehdään pitkälti talkootyönä ja pienellä rahalla. Yritämme saada mahdollisimman hyvän tulos- ja palkintotason. Fintoton tavoitteena on ollut saada pelivaihtoa lisää, sillä tavoite laahaa aika paljon siitä mitä Fintotolla on asetettu.

Ei päällekkäistä työtä

Vaikka alue vaikuttaakin isolta, Tapio Karjalainen katsoo, että raviratojen täytyy myös seurata sitä mitä muualla maassa tapahtuu. Suunnitelmista huolimatta raviradat toimivat jatkossakin itsenäisesti.

– Kyllähän tämä kuitenkin tuo sellaista yhteistä selkänojaa valtakunnan tasolta. Toisaalta oman alueen ratojen kanssa pystytään paremmin sopimaan myös ravipäivistä, ettei aivan päällekkäin ajeta. Samoin voidaan sopia hevosmääristä, että hevosia riittäisi kaikkiin raveihin. Se on tärkeää kaikille radoille, että ravipäivät ovat oikeaan aikaan.

Se on tärkeää kaikille radoille, että ravipäivät ovat oikeaan aikaan.

Tapio Karjalainen

Päällekkäisiä päiviä tulee Karjalaisen mukaan silti väistämättä, sillä myös Pohjois-Karjalan alueen raviratojen toiminta vaikuttaa hevosten osallistumiseen Kajaanissa.

– Yhtälö ei ole helppo, vaikka kuinka yhdessä toimittaisiinkin.

Kajaanissa kulunut ravikausi meni Karjalaisen mukaan lähes samalla tapaa kuin edellinenkin.

– Pelivaihtoa tulee noin pari miljoonaa, tarkkaa yhteenvetoa ei ole vielä tehty. Liikevaihto pysyy samalla tasolla kuin viime vuonna. Teknisesti tapahtumat onnistuivat hyvin ja hevosia riitti. Voi sanoa että olen kohtalaisen tyytyväinen kuluneeseen kauteen.

Lue seuraavaksi