1. yle.fi
  2. Uutiset

Ylä-Karjalaa julkaistu jo 85 vuotta – juhlanumero torstaina

Paikallislehti Ylä-Karjalaa on julkaistu 85 vuotta. Nurmeksen ja Valtimon alueella julkaistavan Pohjois-Karjalan vanhimman paikallislehden juhlanumero ilmestyy torstaina. Lehti ilmestyi Nurmeksen Sanomat -nimisenä ensimmäisen kerran joulukuun alussa 1929. 1960-luvulla lehti muutti nimensä Ylä-Karjalaksi ja keskittyi paikallisen tiedon välittämiseen.

Kotimaan uutiset
Lehtiä pöydällä
Matti Asikainen / Yle

Paikallislehti Ylä-Karjalaa on julkaistu 85 vuotta. Nurmeksen ja Valtimon aluella julkaistavan Pohjois-Karjalan vanhimman paikallislehden juhlanumero ilmestyy torstaina.

Lehti ilmestyi Nurmeksen Sanomat -nimisenä ensimmäisen kerran joulukuun alussa1929. 1960-luvulla lehti muutti nimensä Ylä-Karjalaksi ja keskittyi paikallisen tiedon välittämiseen.

Tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin ilmestyvän lehden sivukoko muutettiin tabloidiksi joulukuussa 2004. Siitä lähtien lehti on ilmestynyt vähintään 12-sivuisena. Levikki on 5 351 kappaletta.

Myös nurmekselaisella kirjapainotoiminnalla on takanaan 85-vuotinen historia.

PunaMustan Nurmeksen yksiköllä ja paikallislehdellä on samat juuret. Ylä-Karjalaa julkaiseva Ylä-Karjala oy ja Punamusta oy kuuluvat Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konserniin.

Konsernin tytäryhtiöt työllistävät Nurmeksessa tätä nykyä 24 henkilöä.

Lue seuraavaksi