1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. polkupyörät

Pyörät lähtevät Vaasassa helposti varkaiden matkaan

Poliisin mukaan Vaasassa on tapahtunut harvinaisen paljon polkupyörävarkauksia kuluneiden neljän kuukauden aikana. Varkaiden matkaan on lähtenyt tuona aikana yli 300 pyörää.

polkupyörät
Rikottu polkupyörän lukko.
Anna Wikman / Yle

Poliisin mukaan Vaasassa on kadonnut kesän alusta lähtien harvinaisen paljon polkupyöriä. Kesäkuun alusta syyskuun loppuun mennessä varastetuksi on ilmoitettu yli 320 pyörää, mikä on 60 pyörää enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana.

Suurin osa varkauksista on tapahtunut kaupungin keskustan alueella, mutta pyöriä on lähtenyt varkaiden mukaan myös esimerkiksi Gerbyssä ja Suvilahdessa.

Poliisi haluaakin muistuttaa pyöränomistajia ehkäisemään varkauksia ennalta kunnollisella lukituksella ja mahdollisesti jopa kahdella lukolla. Myös pyörän tunnistetiedot kannattaa merkitä muistiin ja ottaa valokuva pyörästä mahdollista tunnistamista varten.

Poliisi kehottaa myös tekemään pyörävarkaudesta aina rikosilmoituksen huolimatta siitä, onko pyörä vakuutettu tai ei, koska pyörä voidaan poliisin haltuun päätyessä yhdistää omistajaan.

Lue seuraavaksi