1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Petteri Summanen: Tästä sketsistä minut toivottavasti muistetaan

Viihteen monitoimimies Petteri Summanen pääsi kokeilemaan Yle Savon vieraana taitojaan radiojuontajana. Samalla hän kertoi, mistä sketsistä hän mieluiten jäisi ihmisten mieleen.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Vimeossa

Petteri Summanen on viihtynyt viime aikoina paljon Kuopiossa kaupunginteatterin lavalle tulevan Kaikki Kivestä -näytelmänsä vuoksi. Keskiviikkona hän vieraili Yle Radio Savon lähetyksessä ja hämmensi radionkuuntelijoita lukemalla Merisään omintakeiseen tyyliin.

Kun näyttelijänä, käsikirjoittajana ja ohjaajana kunnostautuneelta Summaselta kysyttiin, mistä tekemisestään hän tulisi mieluimmin muistetuksi, hän palasi Studio Julmahuvi -sketsisarjan hahmoihin.

– Toivoisin että kuka tahansa työpaikalla pikkuisen nuutuneessa tilassa tai paskalla fiiliksellä saisi katsottavakseen Roudasta rospuuttoon -sketsin, joka oli parodia suomalaisen tv-draaman ankeudesta. Kirjoitin sen monologin ja pääsin juoksemaan avantoon ja huutamaan "Minä oon syöny sen piirakan, minä oon tuhonnu meiän liiton". Jos sellainen saisi ihmisen huomaamaan, että oma elämä on ihan hyvässä jamassa, Summanen mietti.

Kuinka usein Summasta tullaan nykimään hihasta ja toivomaan, että hän esiintyisi jonakin sketsihahmonaan?

– Se ei mene niin päin, vaan yleensä minulle käydään esittämässä, että näin hyvin se rooli on otettu haltuun. Nyökkäilen vain siinä, että paremmin teet kuin minä.

Tarinan mukaan Spede Pasanen käytti yli-innokkaita ihailijoita kohdatessaan vastausta "tässä puhutaan nyt raha-asioista", jolloin lähestyjät perääntyivät. Summasen ei ole tarvinnut turvautua vastaavaan.

– Ihmiset ovat varsinkin rentoutuneessa tilassa tuolla ravintolaelämässä hyvin alttiita lähestymään. Silloin pitää miettiä, että kannattaako olla semmoisessa paikassa. Sitten kun on perheen kanssa syömässä päiväsaikaan, niin ei ne ihmiset silloin naamalle hypi.