1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Stubbin kuittaus Soinin poisjäännistä: Prinsessaruususmaista keskustelua

Pääministeri Alexander Stubb sanoo, ettei halua kommentoida Timo Soinin jäämistä pois talousneuvoston kokouksesta.

Pääministeri Alexander Stubb. Kuva: Yle

Hallitus oli kutsunut myös oppositiojohtajat aamuiseen talousneuvoston kokoukseen, mutta perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei tullut tapaamiseen.

– En kommentoi millään tavalla. Mieluummin kuin että keskustellaan henkilöpoliittisesta pelistä, niin nyt pitää keskittyä vakavaan asiaan eli Suomen taloustilanteeseen, pääministeri Alexander Stubb (kok.) kuittasi Soinin poissalon keskiviikkona eduskunnassa.

– Minä toivon, että me kaikki suomalaiset voimme yhdessä pelastaa Suomen hyvinvointiyhteiskunnan. Nyt me taas lähdemme prinsessaruususmaiseen keskusteluun kuka on kutsuttu ja kenen kanssa ollaan, hän jatkoi.

Soinin peruste poisjäännille oli, että perussuomalaiset pyrkii kaatamaan hallituksen välikysymyksellään talouspolitiikasta, eikä siksi veljeile hallituksen kanssa.

– Hienoa, että voimme keskustella myös välikysymyksen kautta ja miettiä, millä tavalla löydämme avaimet Suomen uuteen nousuun, Stubb muotoili.

Talousneuvosto on pääministerin johdolla toimiva hallituksen, tärkeimpien etujärjestöjen ja Suomen Pankin välinen yhteistyöelin.