Tämän upean talon valtio myy Helsingin keskustasta 26 miljoonalla

Erottajalla sijaitsevan, uusrenessanssista tyylisuuntausta edustava talon on suunnitellut arkkitehti Theodor Höijer, joka suunnitteli muun muassa taidemuseo Ateneumin.

Kotimaa
Valtio myy arvokiinteistön osoitteesta Uudenmaankatu 1-5.
Senaatti-Kiinteistöt

Valtio myy Helsingin keskustasta yli satavuotiaan arvorakennuksen. Valtion kiinteistöyhtiö Senaatti-kiinteistöt aikoo myydä Erottajalla sijaitsevan rakennuksen kiinteistösijoitusyhtiö HGR Property Partnersille 26 miljoonan euron hintaan. Kiinteistön pinta-ala on 2448 neliömetriä.

1800-luvun lopulla rakennetun talon suunnitteli arkkitehti Theodor Höijer, joka on suunnitellut muun muassa taidemuseo Ateneumin, Grönqvistin talon (siirryt toiseen palveluun) ja Erottajan paloaseman (siirryt toiseen palveluun).

Tällä hetkellä rakennuksessa on tullin toimitiloja, jotka muuttavat Pasilaan. Tullin lisäksi talossa on ollut muun muassa kouluhallituksen, metsähallituksen ja korkeimman hallinto-oikeuden tiloja.

Myös Espoosta myydään kiinteistö

Valtio aikoo lisäksi myydä Espoon Mäkkylässä sijaitsevan, entisen Arlainstituutin kiinteistön yli 18 miljoonalla eurolla. Instituutti tarjosi ammatillista kuntoutusta ja koulutusta sekä asiantuntijapalveluita erityisesti heikkonäköisille, sokeille ja kuurosokeille.

Yli kymmenen miljoonan euron kiinteistökauppoihin tarvitaan eduskunnan hyväksyntä. Se saataneen vuoden loppuun mennessä.

Rakennukset myydään, sillä valtiolla ei ole niille käyttöä, joten niiden pitämistä valtion omistuksessa ei nähdä järkevänä.