1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaarisillan uuden koulun rahoitukseen useita vaihtoehtoja

Porin Kaarisillan huonokuntoisen koulun tilalle on pakko rakentaa uusi. Erilaisista malleista keskustellaan kaupunginhallituksessa maanantaina.

sillat
Kaarisillan koulu
Karri Laihonen / Yle

Porin Kaarisillan huonokuntoisen koulun tilalle pitää rakentaa uusi nopealla aikataululla. Kaupunki on pohtinut, miten uusi koulu käytännössä rahoitetaan.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina. Kaupunginjohtajan esityksen mukaan investointi toteutetaan joko kaupungin omalla kustannuksella tai vaihtoehtoisesti kilpailutuksen perusteella valittavan rahoitusyhtiön leasing-ratkaisulla. Myös elinkaarimalli on vaihtoehtona.

Kaupungin poliitikoilla on ollut erilaisia käsityksiä siitä, miten uusi koulurakennus pitäisi toteuttaa. Uudenlainen rahoitusmalli kiinnostaa kaupungin johtoa ja monia poliitikkoja erityisesti porvaripuolella, mutta vasemmistossa on halua tehdä uusi koulu omana työnä.

Pori on luvannut terveysviranomaisille, että sisäilmaongelmista kärsivän koulun tilalle aletaan rakentaa uutta jo ensi vuonna. Osa koulun luokista on ollut käyttökiellossa.

Lue seuraavaksi