1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Lapin AMK: Haastatteluista luovutaan, koska niitä ei tarvita

Lapin ammattikorkeakoulu kiistää väitteet, jonka mukaan se luopuu kouluun hakevien haastatteluista säästösyistä. Sosiaali- ja terveysalalle hakevia ei haastatella ensi syksynä, koska siitä ei ole vastaavaa hyötyä, sanoo osaamisalajohtaja Outi Hyry-Honka.

Kuva: Jarno Tiihonen / Yle

Lapin ammattikorkeakoulun hyvinvointipalveluiden osaamisalan johtaja Outi Hyry-Honka kiistää tiedot, jonka mukaan Lapin AMK lopettaisi sosiaali- ja terveysalalle hakevien opiskelijoiden haastattelut säästösyistä. Hyry-Hongan mukaan haastatteluista halutaan luopua, koska niistä ei ole ollut hyötyä.

– Haastattelut eivät tuo lisäarvoa pääsykokeisiin. Siitä on näyttöön perustuvaa tietoa, sekä meidän omasta käytännön kokemuksesta että tutkimustuloksista. Lisäksi se työllistää paljon henkilöitä, jotka voisivat muuten tehdä varsinaista opetustyötä.

Hyry-Honka painottaa, että Lapin AMK pyrkii kehittämään pääsykokeita nykyistä paremmiksi, jotta hakijoista voidaan karsia mahdolliset soveltumattomat henkilöt.

– Meillä on nykyisin myös sellaisia työkaluja, joilla voidaan puuttua asiaan siinä tilanteessa, että opiskelija todetaan soveltumattomaksi alalle.

Korjattu 16.10 kello 14.13 LAMK Lapin ammattikorkeakouluksi.