Putin ja Merkel keskustelivat – merkittäviä erimielisyyksiä Ukrainasta

Putinin tiedottajan mukaan he ovat eri mieltä Ukrainan kriisin alkuperästä ja syistä.

Ulkomaat
Vladimir Putin ja Angela Merkel keskustelevat.
Venäjän presidentti Vladimir Putin (vas.) ja Saksan liittokansleri Angela Merkel keskustelivat Milanossa 16. lokakuuta.Jesco Denzel / EPA

Venäjän presidentillä Vladimir Putinilla ja Saksan liittokanslerilla Angela Merkelillä on yhä näkemyseroja Ukrainan kriisistä.

Venäläisten uutistoimistojen mukaan Putinin tiedottaja kertoi heidän tapaamisensa jälkeen, että "vakavat" näkemyserot koskevat Ukrainan kriisin alkuperää ja perussyitä.

Tiedottaja Dmitri Peskov kertoo, että Putinilla ja Merkelillä oli 2,5 tuntia kestänyt tapaaminen Milanossa pidettävän ASEM-kokouksen yhteydessä yöhön asti.

Merkel on aiemmin sanonut, että vastuu tulitauon ja rauhansuunnitelman toteutumisesta on ennen kaikkea Venäjällä. Ukrainan hallitus ja separatistit solmivat tulitauon 5. syyskuuta.

Putin on myös tavannut Ukrainan presidentin Petro Porošenkon perjantaina aamiaisella. Etukäteen kerrottiin, että paikalla ovat myös Merkel, Ranskan presidentti François Hollande, Britannian pääministeri David Cameron ja Italian pääministeri Matteo Renzi.

Lähteet: AFP, Reuters