1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Porin jalkapallolegendan "Tenu" Alatensiön tarina kirjaksi

PPT:n ja FC Jazzin ikonista, pian pelaajauransa päättymisen jälkeen kuolleesta kapteeni Jarmo Alatensiöstä kirjoitetaan kirja. Alatensiö (1963–2003) oli keskeinen pelaaja, kun FC Jazz voitti kaksi jalkapallon Suomen-mestaruutta 1990-luvulla.

urheilu
Jarmo Alatensiö johdatti FC Jazzin mestaruuteen.
SK

Porilaisen jalkapallon vaatimattomasta suurmiehestä, keskikenttäpelaaja Jarmo "Tenu" Alatensiöstä on kirjotettu kirja. FC Jazzin kahteen Suomen-mestaruuteen johdattanut Alatensiö toimi joukkueen kapteenina.

Alatensiö oli nostamassa porilaista jalkapalloa alasarjoista huipulle 1980- ja 1990-luvuilla. Porin Pallo-Toverit PPT nousi hänen aikanaan kolmannesta divisioonasta mestaruussarjaan 80-luvulla.

Porilaisen jalkapallon ikoni

Alatensiö kävi vuonna 1989 Ruotsissa pelaamassa, ensimmäisenä porilaispelaajana, mutta hän palasi Poriin vuonna 1990, vaikka PPT oli tippunut 1. divisioonaan. A-maajoukkuetason huippupelaaja johdatti kasvattajaseuransa takaisin mestaruustasolle.

Kapteeni Alatensiö oli mukana porilaisen jalkapallon legendaarisimmissa hetkissä. 90-luvulla FC Jazziksi nimensä muuttanut seura voitti ensin pronssia 1992. Porilaisen jalkapalloyleisön toiveet täyttyivät 1993, kun FC Jazz voitti SM-kultaa yli 11 000 katsojan edessä. Toinen mestaruus Poriin tuli 1996.

Kuoli nuorena

FC Jazzin huippuvuosista muistetaan usein brassitähdet Luiz Antonio, Piracaia ja Rodrigo sekä maalitykki Antti Sumiala. Vähintään yhtä tärkeä joukkueen menestyksen kannalta oli Alatensiö.

Vaatimaton, kiltiksi ja hillityksi kuvattu Jarmo Alatensiö kuoli nuorena, 39-vuotiaana, pian pelaajauransa loppumisen jälkeen vuonna 2003.

Alatensiö-kirjan on kirjoittanut porilaistoimittaja Tapio Neva, ja teoksen kustantaa Satakunnan Kansa. Kirja ilmestyy loka-marraskuun vaihteessa. Kirjassa luvataan kertoa rehellisesti Alatensiön elämästä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Lue seuraavaksi