Nenäpäivän kirppiksellä riittää villasukkia – Yksi nainen neuloi 100 paria

Sunnuntaina kello 12 Kajaanin keskusseurakuntakodilla avautuva Nenäkirppis on saanut arviolta 200 sukkalahjoitusta. Villasukkien myyntituotto lahjoitetaan lyhetämättömänä Nenäpäivän keräykseen.

sukat
Hintalappu villasukassa
Miia Roivainen / Yle

Kirsi Heikkinen Kainuun Pirtistä kertoo lahjoitettuja villasukkia olevan arviolta 200 paria. Luku sisältää myös muutamia lapasia.

– Sukkia on paljon, joukossa myös lapaspareja. Kaikenkokoisia ja värisiä villasukkia löytyy, ja lasten villasukkia on erityisen paljon, Heikkinen kertoo valikoimista sunnuntaiselle Nenäpäivän kirpputorille (siirryt toiseen palveluun).

Sukat on hinnoiteltu "kirpparitasolle", eikä hyväntekeväisyyden tekeminen jää hinnasta kiinni. Kirsi Heikkisen mukaan sunnuntaina onkin hyvä mahdollisuus ostaa edullisia joululahjoja.

– Kaikki sukat ja lapaset ovat hinnaltaan 5–20 euroa.

Täysi korillinen harmaita villasukkia.
Yksi nainen neuloi sata villasukkaparia, ja lahjoitti ne Kainuun Pirtille jo ennen Nenäkirppistä. Nyt ne myydän hyväntekeväisyyden nimiin.Miia Roivainen / Yle

Villasukkia ja -lapasia pullollaan olevat korit kertovat ahkerista, hyvää tekevistä kyläyhdistyksistä ja kansalaisista. Yhden kokonaisen korin täyttää yhden yksittäisen henkilön kutomat harmaat sukat.

– Arvioisin, että korissa sukkia on noin 100 paria. Ne ovat kaikki yhden ihmisen neulomia, kyllä niissä on ollut kova tekeminen, Kirsi Heikkinen hymyilee.

Ahkeran käsityöläisen sukat olivat tulleet Kainuun Pirttiin ennen sukkakeräyksen alkamista, mutta Pirtissä päätettiin, että ne laitetaan Nenäpäivän kirpputorille myyntiin.

Nenäpäivän kirppis järjestetään Kajaanin keskusseurakuntakodilla sunnuntaina kello 12–17, ja viime tingassa myyntipöytää voi vielä kysyä Kajaanin seurakunnan vaihteesta p. (08) 61721.