Espoolle ehkä oma metroyhtiö

Länsimetro Oy vastannee myös metron jatkorakentamisesta Matinkylästä Kivenlahteen. Espoossa on kuitenkin myös valmius perustaa tarvittaessa oma yhtiö toteuttamaan hanke.

Länsimetron tunnelityömaa Kuva: Yle

Virkamiestasolla on neuvoteltu ja sovittu siitä, että Länsimetro Oy vastaa metron jatkorakentamisestakin, mutta Helsingin kaupunki ei ole vielä tehnyt virallisia päätöksiä.Järjestely edellyttää Espoon ja Helsingin välistä sopimusta.

Mikäli asiasta ei päästä yhteisymmärrykseen, Espoo on valmis perustamaan rakentamista varten kokonaan oman yhtiön.

Ylimääräinen yhtiökokous tarpeen

Jatkorakentamisen antaminen Länsimetro Oy:lle vaatii ylimääräisen yhtiökokouksen pitämistä. Espoon kaupunginhallituksen konsernijaosto käsittelee tänään lisäystä Länsimetro Oy:tä koskevaan Espoon ja Helsingin kaupunkien väliseen osakassopimukseen.

Lisäyksessä osapuolet toteavat, että Länsimetron jatke on tarkoituksenmukaisinta toteuttaa Länsimetro Oy:n toimesta ja taseeseen samalla tavalla ja ehdoin kuin aikanaan Helsingin metron jatkaminen Ruoholahdesta Matinkylään.

Valtio ja Helsingin seudun kunnat allekirjoittivat elokuussa sopimuksen suurten infrahankkeiden tukemiseksi ja asumisen edistämiseksi. Sopimuksessa on mm. sovittu, että valtio osallistuu Länsimetron jatkeen, Matinkylä - Kivenlahti, rahoittamiseen 30 prosentin rahoitusosuudella.