Bussivarkaat ajelivat satoja kilometrejä Etelä-Suomessa

Kaksi imatralaismiestä ovat kertoneet varastaneensa linja-auton tarkoituksenaan päästä liikkumaan Etelä-Suomen alueella tiettyyn paikkaan.

Kotimaa
Joukkoliikenne
Yle

Linja-autovarkaudesta Imatralla torstaina kiinnijääneiden motiivi tekoon on selvinnyt. Teosta epäillyt kaksi nuorta imatralaismiestä ovat alustavissa kuulusteluissa kertoneet tarvinneensa bussia liikkumiseen tietystä paikasta toiseen Etelä-Suomen alueella.

Miehet varastivat Pohjolan Liikenteen varikkoalueelta linja-auton keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Auto löytyi eilen iltapäivällä parkkeerattuna Lappeenrannan Joutsenosta.

Varkaat olivat ajelleet omien sanojensa mukaan Uudellemaalle ja takaisin. Bussin mittariin oli kertynyt poliisin mukaan satoja kilometrejä.

Miehiä epäillään törkeästä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta. Siitä saa rangaistuksena tavallisesti vankeutta neljästä kuukaudesta neljään vuoteen.

Vaikka linja-auto ehti olla kateissa vain noin 12 tuntia aiheutti se haittaa ja erityisjärjestelyjä muun muassa liikennöitsijälle, koska auton olisi kuulunut olla liikenteessä torstaiaamuna.