1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Miten alkoholilakia pitäisi uudistaa?

Vuodenvaihteessa muuttuva alkoholilaki on puhuttanut kummalluksineen julkisuudessa. Miten alkoholilakia pitäisi uudistaa?

Kotimaan uutiset
Oluttölkkejä kaupan hyllyssä.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Alkoholilaki on muuttumassa vuodenvaihteessa mainonnan osalta. Viime aikoina julkisuudessa on ollut paljon puhetta erilaisista kummallisuuksista, joita uuden lakipykälän tulkinta saattaa aiheuttaa alkaen facebookin käytön rajoituksista jakeluautojen teippeihin ja baarien nimiin.

Samaan aikaan sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteltu suurempaa remonttia eli alkoholilain kokonaisuudistusta. Ministeriössä on halukkuutta tiukentaa kauppojen oikeutta myydä olutta iltaisin ja lyhentää ravintoloiden aukioloaikoja. Stubbin hallitus päätti kuitenkin kesällä, että se ei tule antamaan esitystä alkoholilain kokonaisuudistuksesta. Niinpä seuraava hallitus löytää sen edestään.

Moni kokee entistä tiukemman alkoholilain holhouksena ja suuren alkoholia ongelmitta käyttävän enemmistön kiusaamisena, toiset taas kiittävät, jos viinapiru saadaan kuriin.

Miten sinä muuttaisit alkoholilakia? Pystytkö elämään rajoitusten kanssa vai haluaisitko nykyistä vapaampaa lakia. Pitäisikö Suomen seurata tässä asiassa EU:ta paremmin, monessa EU-maassahan on meihin verrattuna todella vapaamielinen lainsäädäntö?

Haemme siis käytännön ehdotuksia uudeksi alkoholilaiksi!

Maanantaina voit ottaa osaa suoraan keskusteluun soittamalla numeroon 0203 17600, lähettämällä tekstiviestin numeroon 16149 tunnuksella RS (välilyönti) AJANTASA tai lähettämällä sähköpostia: ajantasa@yle.fi (siirryt toiseen palveluun). Lähetyksen toimittaa Jari Mäkäräinen.

Ajantasan Suora linja aloittaa viikon puhuttamalla kuuntelijoita mielipiteitä ja tunteita herättävistä kysymyksistä.

Lue seuraavaksi