Ruotsidemokraattien puheenjohtaja paloi loppuun – jäi pitkälle sairauslomalle

Jimmie Åkesson syyttää poliittisia vastustajia ja tiedotusvälineitä paineiden lisäämisestä.

Ulkomaat
Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson tapasi median edustajia tv-esiintymisen jälkeen Tukholmassa 10. syyskuuta.
Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson tapasi median edustajia tv-esiintymisen jälkeen Tukholmassa 10. syyskuuta.Pontus Lundahl / TT / EPA

Ruotsin syyskuisissa valtiopäivävaaleissa huimasti parlamentaarikkojensa määrää lisänneen maahanmuuttovastaisen ruotsidemokraatit-puolueen johtaja on joutunut pitkälle sairauslomalle. Jimmie Åkesson kertoo Facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun) julkaisemassaan avoimessa kirjeessä olevansa loppuunpalanut.

– On ollut fantastisen hauskaa matkustaa ympäri maata, tavata tuhansia ihmisiä ja viestia eri tavoin politiikasta. Se on kuitenkin ollut myös rankkaa. Sitä se on ollut jo pitkään. Ei vain viime vuoden aikana, Åkesson kirjoittaa.

Hän toteaa kuluttaneensa sekä fyysisiä että psyykkisiä voimiaan varsinaisen puoluejohtajan työn ohella varsinkin "kaikkeen muuhun", millä hän viittaa puoluetta ympäröiviin toistuviin skandaaleihin. Päivityksessään Åkesson syyttää poliittisia vastustajia ja tiedotusvälineitä paineiden lisäämisestä.

Sairausloman pituudesta ei toistaiseksi ole tietoa. Sairausloman aikana Åkessonia tuuraavat ruotsidemokraattien valtiopäiväryhmän puheenjohtaja Mattias Karlsson ja puoluesihteeri Björn Söder.